Японія ввела санкції проти російських юросіб за постачання зброї з КНДР

Переглядів: 175

24 травня 2024 17:05

Японія ввела санкції проти російських юросіб за постачання зброї з КНДР фото

Також в рамках санкцій проти Росії було запроваджено обмеження проти кіпрських компаній IBEX Shipping та Azia Shipping.

Японія запровадила санкції проти однієї фізичної особи та дев'яти юридичних осіб з Росії за постачання зброї з Північної Кореї, які передбачають заморожування активів підприємств. Про це повідомляє міністерство закордонних справ Японії.

Зазначається, що уряд Японії рішуче засудив закупівлю Росією зброї у Північної Кореї. Там зазначили, що це є порушенням відповідних резолюцій Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (РБ ООН), які забороняють передачу та закупівлю будь-якої зброї та пов’язаних з нею матеріалів до Північної Кореї та з неї.

Під санкції потрапив генеральний директор російської державної авіакомпанії 224-й льотний загін Володимир Міхейчик та його підприємство. Також - російський полігон Ашулук і командування військово-транспортної авіації РФ.

Також в рамках санкцій проти Росії було запроваджено обмеження проти кіпрських компаній IBEX Shipping та Azia Shipping.

Раніше Японія підготувала нові санкції проти РФ. Йдеться про заборону на експорт до РФ товарів, які сприяють зміцненню її промислової бази.

Також повідомлялося, що США оголосили про введення санкцій проти п’яти фізичних осіб та організацій у Росії, пов’язаних із передачею військового обладнання та компонентів між Північною Кореєю та РФ у порушення ембарго ООН на постачання зброї КНДР.

Джерело: Кореспондент




Схожі новини: