Даша Астаф'єва відповіла, чому не проводить концерти під час війни: "Не можу співати"

Переглядів: 168

17 квітня 2024 14:25

Даша Астафєва відповіла, чому не проводить концерти під час війни: Не можу співати фото

Відома українська співачка Даша Астаф'єва, яка понад 10 років життя присвятила сцені, від початку повномасштабного вторгнення припинила свою музичну кар'єру.

Зірка перестала випускати нові хіти та проводити концерти. Астаф'єва відверто розповіла, чому вирішила більше не виступати.

Даша стала однією з українських зірок, хто активно допомагав військовим і робить це зараз. Її перший і останній за час війни концерт відбувся на початку липня 2022 року. Тоді співачка виступала у деокупованому Гостомелі Київської області.

Одразу після концерту Астаф'єва зрозуміла, що більше не хоче співати, принаймні до закінчення війни:

"Памʼятаю, що дуже готувалася до виступу в деокупованому місті. Впевнена і крута, я вийшла на сцену і просто забула слова пісень, які виконувала 12 років. Пригадую, що написала їх на руках, аби підгледіти на сцені, тримаючи мікрофон. Тому Гостомель для мене – кармічне місце. Саме там, коли я побачила очі військових, усвідомила, що не можу співати. Робитиму все: митиму підлогу, чиститиму картоплю. Але не виступатиму на сцені. Не можу дивитися на захисників грайливим поглядом і ніби пропонувати їм уявити флірт зі мною. Адже вони щодня бачать смерть, ризикують своїм життям".

Російська збройна агресія на території України змінила знаменитість. Як відомо, Даша завжди активно вела свої соцмережі, була моделлю та знімалася у різних фотосесіях. Зараз її ставлення до публічності змінилося і вона багато чого переосмислила.

"До 24 лютого я так боялася, щоб хтось побачив, як я плачу або ж без мейку. А коли прийшла чистити картоплю, то мене близько двох тижнів ніхто не впізнавав. Усі були переконані, що я звичайна волонтерка. Просто приходила в кепці, спортивному костюмі, кросівках... Хоча тоді багато хто не розумів, що в цьому важливого. Адже від чищення картоплі не залежали життя інших, перемога України або те, щоб ворог не зайшов до Києва. Однак хтось прийшов волонтерити сюди, хтось пішов у тероборону – і так складається великий й міцний щит", - розповіла Астаф'єва.

Даша поділилася, що колеги закликали її повернутися на сцену, але вона пояснила, що більше не може цим займатися:

Мені мільйон разів повторювали, що я займаюся не тим. Якось Оля Полякова сказала: "Ти ненормальна. Подивись на свої руки! Та ти повинна співати на сцені! Це не твоє". Або Андрій Данилко питав, чому я не співаю. На що відповіла йому: "Не можу — і все. Не відчуваю, що маю робити це".

Джерело: УНІАН




Схожі новини: