Сирський розповів, де росіяни спробують прорвати фронт найближчим часом

Переглядів: 169

14 квітня 2024 17:20

Сирський розповів, де росіяни спробують прорвати фронт найближчим часом фото

Після того, як Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський впродовж двох днів відвідував позиції на сході України, він повідомив у Телеграм, що "обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася".

Сирський пов’язав це активізацією наступу росіян після проведення в Росії президентських виборів.

У цих наступальних операціях росіяни використовують багато "броні".

"Ворог активно атакує наші позиції на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону використовуючи десятки танків та БМП", - написав Сирський.

Другий дуже проблемний напрямок – район західніше Бахмута, де росіяни зосереджують для прориву оборони та виходу до каналу Сіверський Донець - Донбас, а далі до Часового Яру та Краматорська.

На цьому напрямку, за словами Сирського, українські вояки "буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога".

Битва за Часів Яр. Як російська армія готує "потужний ривок" і чим важливе це місто

Зокрема, як розповів Сирський, завдяки не лише кількісній перевазі у живій силі та озброєнні, а також різним "мотиваційним чинникам", зокрема і розстрілам, окремі групи піхоти росіян "вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії".

Головнокомандувач ЗСУ вважає, що загроза для Часового Яру є цілком актуальною, особливо, якщо враховувати, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

На боці росіян і суха тепла погода, "яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості".

Все це, за словами Головнокомандувача ЗСУ, дозволяє росіянам здобувати "тактичні успіхи".

У відповідь на російські атаки найбільш проблемні ділянки будуть посилені засобами РЕБ та ППО, зазначив Сирський.

Також на цих напрямках будуть поповнені запаси дронів, і використовуватимуться резервні засоби.

Снарядний голод. На Сході українські артилеристи рахують кожен постріл

Із висновків Головнокомандувача за два дні на фронті – треба нарощувати кількість "високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами", а також вдаватися до "асиметричних дій".

При цьому чинний Олександр Сирський фактично повторив тезу свого попередника на посаді Головнокомандувача, Валерія Залужного про ключ до перемоги.

"Знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї, - наголосив Сирський. - Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи".

Ще однією проблемою, на яку звернув увагу Головнокомандувач, це рівень підготовки війська, особливо піхоти, який треба підвищувати, аби вояки могли "максимально використовувати усі можливості бойової техніки та західного озброєння".

Де очікувати на наступ Росії влітку і чи може Україна програти війну 2024 року

Ще наприкінці 2023 року українські бійці говорили про "снарядний голод", коли підрозділам на фронті доводиться економити і прораховувати кожен постріл у відповідь на вогневі атаки росіян, які можуть завдавати в рази потужніші артилерійські удари.

Брак боєприпасів стає дедалі відчутнішим одночасно із тим, як дедалі довше затримується надання Україні допомоги від США, які ще восени минулого року заявляли про надання нового допомогового пакету на 60 млрд доларів.

Цей пакет у лютому 2024 схвалив американський Сенат. Проте затвердження в Палаті представників Конгресу щоразу відкладається через позицію республіканців, орієнтованих на Дональда Трампа, колишнього президента США і можливого учасникам наступних виборів.




Схожі новини: