Німеччина "негайно" передає Україні ще одну систему ППО Patriot

Переглядів: 186

13 квітня 2024 19:55

Німеччина негайно передає Україні ще одну систему ППО Patriot фото

Зеленський подякував Шольцу за таке рішення і закликав інших союзників брати приклад

Німеччина поставить Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомило німецьке видання N-TV, посилаючись на оборонне відомство країни.

Наразі Бундесвер надав Україні дві установки Patriot – очікується третя. Постачання стало можливим після повернення системи із планового ремонту, Patriot буде передано "негайно", стверджують у відомстві.

"З нашою підтримкою України ми йдемо настільки далеко, наскільки це можливо із нашою власною оперативною готовністю", – сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Він наголосив, що російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає "невимовних страждань", ставить під загрозу енергозабезпечення людей і руйнує промислові об'єкти, важливі для боєготовності українського війська.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у нього була "важлива результативна розмова" з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Він подякував німецькому лідеру за ухвалення рішення про надання додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО.

"Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", – зазначив президент.




Схожі новини: