Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски

Переглядів: 292

13 квітня 2024 13:25

Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски фото

Час приготування 40 хвилин

Харчова цінність на 100 г 168 ккал

Чудова холодна закуска, яка підійде як для повсякденного, так і святкового столу. З приготуванням цієї страви впорається навіть той, хто не вміє готувати.

Паштет готується з вареного яйця, обсмаженої цибулі, волоського горіха та часнику. Така закуска матиме гарний вигляд на столі, якщо викласти її на скибочки хліба за допомогою кулінарного шприца.

Інгредієнти:

  • яйця 4 шт.
  • горіхи волоські (очищені) 50 г
  • цибуля ріпчаста 250 г
  • вершкове масло 30 г
  • олія 30 г
  • часник 2 зубчики
  • сіль 0,5 ч. л.
  • перець чорний мелений

Яйця відваріть круто. Очистіть та охолодіть.

Цибулю ріпчасту очистіть, помийте. Наріжте кубиками. У сковороду викладіть олію та вершкове масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Волоські горіхи очистіть від шкаралупи та перегородок.

Помістіть у чашу блендера нарізані яйця, обсмажену цибулю, ядра волоського горіха, подрібнені зубчики часнику, перець та сіль. Подрібніть вміст блендера до однорідної маси. Готовий паштет викладіть із блендера і відправте в холодильник на одну годину.

Поради:

Яєчний паштет можна використовувати як начинку для тарталеток, намащення для бутербродів.




Схожі новини: