Помер відомий італійський дизайнер Роберто Каваллі

Переглядів: 178

13 квітня 2024 13:10

Помер відомий італійський дизайнер Роберто Каваллі фото

У модельєра залишився дворічний син від останнього шлюбу. Крім цього, Каваллі має ще п'ятеро дітей від попередніх стосунків.

Помер відомий італійський дизайнер та засновник будинку мод Роберто Каваллі. Подія трапилася сьогодні, 12 квітня, пише видання Corriere della Sera.

Відомо, що Роберто Каваллі помер у Флоренції на 84-му році життя. Останнім часом чоловік сильно хворів. Однак, що саме спричинило смерть Роберто поки не відомо.

Зазначимо, що останні роки життя модельєр провів поруч з 37-річною шведською моделлю Сандрою Нільссон, яка у березні 2023 року народила дизайнеру шосту дитину.

З біографічних відомостей дизайнера відомо, що Каваллі народився у Флоренції 15 листопада 1940 року. У дитинстві він залишився сиротою: його батько був убитий під час нацистського рейду на площі Кастель Нуово Саббіоні (Ареццо). Все це сталося на очах у Роберто, саме тому до 20 років він заїкався і мав багато труднощів з концентрацією, але йому вдалося закінчити Флорентійську академію. З юних років у нього була велика пристрасть спочатку до мистецтва, потім до фотографії і, до моди.

У сімдесятих роках він запатентував процес друку на шкірі та почав створювати печворки матеріалів і кольорів. У 1970 році він представив свою першу колекцію на паризькому показі prêt-à-porter.

Він відкрив невеликий магазин у Сен-Тропе, де продавав вживані та перероблені джинси у власному стилі. У другій половині 1990-х років одяг Роберто продавався у 36 країнах світу. Його тваринні принти, парча та шкіряні вставки стали миттєво впізнаваними. Сукні з леопардовим принтом, зеброю чи тигром стали його фірмовим знаком.

Команда модного дому Roberto Cavalli про смерть Роберто Каваллі

На офіційній сторінці модного будинку Роберто Каваллі також з'явилася офіційна інформація про смерть дизайнера.

"Любий Роберто, можливо, ти фізично більше не з нами, але я знаю, що завжди відчуватиму твій дух зі мною. Це найбільша честь у моїй кар’єрі працювати згідно з твоєю спадщиною та створювати бренд, який ти заснував з таким баченням і стилем. Спочивай з миром, за тобою будуть сумувати, і тебе люблять так багато, що твоє ім’я продовжуватиме жити, будучи маяком натхнення для інших, і особливо для мене", – написав креативний директор Roberto Cavalli з жовтня 2020 року Фаусто Пуглісі.

Генеральний директор Roberto Cavalli Серджіо Аццоларі також написав офіційне повідомлення про смерть їх засновника: "Компанія Roberto Cavalli висловлює співчуття з приводу втрати родини пана Каваллі. Його спадщина залишається постійним джерелом натхнення".




Схожі новини: