Малий ракетний корабель «Серпухов» після пожежі, вочевидь, вийшов із ладу - ВМС ЗСУ

Переглядів: 199

9 квітня 2024 14:25

Малий ракетний корабель «Серпухов» після пожежі, вочевидь, вийшов із ладу - ВМС ЗСУ фото

Російський ракетний корабель проєкту 21631 «Буян-М» – «Серпухов», схоже, вийшов із ладу після пожежі, і відновлювати його буде важко.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в ефірі марафону «Єдині новини».

«Можемо лише констатувати той факт, що після пожежі ракетний корабель росіян «Серпухов», схоже, вийшов із ладу», - сказав Плетенчук.

Він зауважив, що корабель – це складний механізм, який складається з різних елементів, і коли один з них виходить з ладу, то решту вже не можна застосувати в повному обсязі.

«Якщо це зв'язок, якщо це системи автоматизації, то корабель має тепер відправитися на ремонт. Коли такі кораблі будували, то ні для кого не є таємницею, що, так само як і в літаках, там, крім металу, кабелів та екіпажу, російського мало. Звісно, їм буде важко його відновлювати», - сказав речник.

Як приклад він навів російські малі ракетні кораблі ближньої морської зони типу «Каракурт», які будували для Чорноморського флоту.

«Каракуртів» цих уже побудовано чотири, п'ятий будують, але перший з них ще не пройшов державні випробування, а вже три роки в експлуатації. Проблеми з комплектуючими, звісно, росіяни мають», - підкреслив Плетенчук.

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони України поінформувало, що на російському ракетному кораблі «Серпухов», що дислокується на військово-морській базі в місті Балтійськ Калінінградської області РФ, 7 квітня сталася пожежа, внаслідок якої знищені його засоби зв’язку й автоматизації.

Це корабель проєкту 21631 «Буян-М», спущений на воду у 2015 році.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: