Є загиблі й поранені: під час повторного прильоту ворожої ракети серйозно постраждала відома запорізька журналістка

Переглядів: 221

5 квітня 2024 23:08

Є загиблі й поранені: під час повторного прильоту ворожої ракети серйозно постраждала відома запорізька журналістка фото

5 квітня пообіді окупаційні війська рф вдарили трьома ракетами по території Запоріжжя, невдовзі – здійснили повторний удар ще двома ракетами.

Ворожі боєприпаси, за інформацією відділу комунікацій ГУНП в Запорізькій області, влучили по об’єктах цивільної інфраструктури. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені довколишні будівлі, магазини, аптеки, заклади харчування, транспортні засоби.

На місцях влучань працювали поліцейські, рятувальники, парамедики поліції та інші профільні служби міста.

За всіма фактами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Як повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров, за останніми даними, 4 людини загинуло, понад 20 людей травмовано. Всім надається необхідна медична допомога!

Під час повторного прильоту отримала поранення в ногу власна кореспондентка «Укрінформу»,, головна редакторка сайту 061 Ольга Звонарьова. Про це повідомив її колега, фотокореспондент агенції Дмитро Смольєнко. 

«Був обстріл, і до нас прилетіло. Все відбулося на моїх очах», — уточнив Смольєнко.

Суспільне повідомляє, що під час повторного удару по Запоріжжю, коли на місці працювали рятувальники й поліцейські, там перебували журналісти «Суспільне Запоріжжя», «Укрінформу» та «1+1». Журналістка «1+1» Кіра Овес також отримала поранення, їй надали допомогу медики. Вона поранена в голову, першу допомогу їй надалі поліцейські, пізніше лікарі наклали шви, журналістка наразі не перебуває в лікарні, повідомили в пресслужбі каналу «Детектору медіа». 

За півтори години після поранення Кіра Овес вийшла в ефір телемарафону. Вона каже, що почувається добре і відмовилася від лікарняного.

У Олі важкий перелом бедра, вона отримала множинні осколові поранення. Наразі Ольгу прооперовано, її чекає тривале лікування та дороговартісна реабілітація. Лікарі оцінюють її стан як стабільний.

Варто зазначити, що Оля час від часу для підготовки репортажів виїжджала на прифронтові території, спілкувалася з бійцями на позиціях. Сьогодні вранці вона задавала питання голові ОДА ІвануФедорову на брифінгу. А пообіді журналістка Ольга Звонарьова, виконуючи свою звичну роботу по інформуванню  про наслідки ракетних ударів, опинилася біля місця повторного прильоту ракет, які випустили російські терористи....

Колеги створили банку для допомоги пораненій журналістці. Долучайтесь за можливості!

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/8XU3Rtf3gt

Номер картки банки

5375 4112 1562 6727

Номер карти Олі 5363542018606351

В тему

Міські служби працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки

Зафіксовано пошкодження 20 приватних та 9 багатоповерхових будинків, 1 освітнього закладу та 4-х закладів торгівлі.

Над ліквідацією наслідків обстрілу працюють фахівці аварійно-рятувальної служби, «Запоріжремсервісу», «ЕЛУАШу», «Запоріжміськсвітла» і «Титану», які «закривають» вікна OSB, прибирають будівельне сміття, ремонтують зовнішнє освітлення. Усього задіяно більше 40 працівників.

Соцпрацівники і співробітники райадміністрації фіксують пошкодження будинків і консультують людей у встановлених на місцях наметі міської ради та у двох комунальних автобусах. Допомогу надають і представники благодійних організацій «Проліска», «Посмішка ЮА», «Сонце ЮА», «Артак».

Роботи з усунення наслідків прильоту продовжаться до пізнього вечора.

 




Схожі новини: