Енергосистема України зазнала нового удару з боку Росії, пошкоджено два об'єкти на сході

Переглядів: 206

4 квітня 2024 15:02

Енергосистема України зазнала нового удару з боку Росії, пошкоджено два обєкти на сході фото

Росія обстріляла сонячну електростанцію в Дніпропетровській області та енергооб'єкт в Харківській області

Енергосистема України знову опинилася під ударом з боку Росії, пошкоджено два об'єкти на сході країни, повідомило Міністерство енергетики в ранковому зведенні.

Російські війська обстріляли сонячну електростанцію в Дніпропетровській області. Внаслідок атаки пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа. Під час ліквідації охоронець отримав опіки. Вогонь загасили протягом години.

Ще один енергетичний об'єкт був пошкоджений у Харківській області внаслідок нічної атаки дронів. Там також виникла пожежа, але обійшлося без постраждалих.

Росія з березня 2024 року активізувала удари по енергосистемі України. У ніч проти 22 березня Росія використала для атаки на Україну 63 дрони-камікадзе та 88 ракет різного типу. Протиповітряній обороні вдалося збити 55 "шахедів" та 37 ракет. Цей обстріл голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький назвав найбільшою атакою на енергетичну систему України за час війни.

Ще один потужний обстріл відбувся 29 березня. Тоді росіяни використали 60 "шахедів" і 39 ракет, протиповітряній обороні вдалося збити 58 дронів та 26 ракет.

Внаслідок ударів зруйновані Дніпровська ГЕС у Запоріжжі, харківська ТЕЦ-5, Зміївська ТЕС компанії "Центренерго", Бурштинська та Ладижинська ТЕС компанії ДТЕК.

Джерело: Ліга




Схожі новини: