Зеленський назвав кількість ударів РФ за березень

Переглядів: 193

3 квітня 2024 16:20

Зеленський назвав кількість ударів РФ за березень фото

Системи Patriot в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти, зазначив президент.

Країна-агресор Росія за березень завдала понад чотири тисячі ударів по Україні ракетами, "шахедами" і керованими авіабомбами. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Facebook в середу, 3 квітня.

"Тільки за цей березень російські терористи застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "шахедів" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах", – написав він.

Зеленський наголосив, що понад мільйонний Харків з перших днів повномасштабної війни зазнає ударів. Серед містян майже щодня є втрати, зруйновано критичну інфраструктуру, триває руйнування житлових будинків.

Президент зазначив, що цього можна уникнути завдяки сучасним системам протиповітряної оборони. Зокрема, американський ЗРК Patriot міг би захистити Харків від атак росіян.

"Patriot в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, з 1 квітня в Харкові діють нові графіки відключення світла. Електроенергію намагатимуться вимикати не більше ніж на чотири години.

Також повідомлялося, що потрібно понад 10 млрд доларів на відбудову пошкоджених будівель і інфраструктури у Харкові з початку війни.

 




Схожі новини: