У Газі загинули сім співробітників благодійної організації: ЦАХАЛ розслідує "трагічний інцидент"

Переглядів: 188

2 квітня 2024 15:35

У Газі загинули сім співробітників благодійної організації: ЦАХАЛ розслідує трагічний інцидент фото

Сім співробітників благодійної організації "Всесвітньої центральної кухні" (World Central Kitchen, WCK) загинули внаслідок авіаудару армії оборони Ізраїлю по сектору Газа, в ЦАХАЛ розслідують "трагічний інцидент".

Повідомляється, що співробітники організації, серед яких були громадяни Австралії, Британії та Польщі, а також палестинці та люди з подвійним громадянством США і Канади, переміщалися сектором Гази на двох броньованих автомобілях із логотипом WCK і ще одному транспортному засобі, ідеться в заяві організації.

В WCK розповіли, що незважаючи на координацію дій з армією оборони Ізраїлю, конвой був обстріляний під час виходу зі складу в місті Дейр-ель-Балах після розвантаження понад 100 тонн гуманітарної продовольчої допомоги, доставленої в Газу морем.

Пряма мова виконавчого директора World Central Kitchen Ерін Гор: "Це не тільки напад на WCK, це напад на гуманітарні організації, які опинилися в найжахливіших ситуаціях, коли їжу використовують як зброю війни".

Більше деталей: Засновник WCK Хосе Андрес заявив, що його колеги загинули "внаслідок авіаудару ЦАХАЛ". Він створив WCK 2010 року, відправивши кухарів і їжу на Гаїті після землетрусу. Андрес написав у соцмережі X, що вбитий горем, і закликав ізраїльський уряд припинити "невибіркові вбивства".

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що почала ретельну перевірку на найвищому рівні, щоб з'ясувати обставини цього "трагічного інциденту".

"ЦАХАЛ докладає значних зусиль для забезпечення безпечного доставлення гуманітарної допомоги і тісно співпрацює з WCK у їхніх життєво важливих зусиллях із забезпечення продовольством і гуманітарною допомогою жителям Гази", - йдеться в заяві армії оборони Ізраїлю.

Контрольована ХАМАС влада Сектора Гази звинуватила в загибелі співробітників гуманітарної місії Ізраїль. Ісламістське угруповання заявило, що атака була спрямована на те, щоб залякати співробітників міжнародних гуманітарних місій.

Довідково: У 2023 році титулований іспано-американський шеф-кухар та засновник благодійної організації "World Central Kitchen" Хосе Андрес став амбасадором ініціативи United24, заснованої президентом Володимиром Зеленським.

World Central Kitchen – це некомерційна неурядова організація, яка забезпечує харчуванням постраждалих після стихійних лих та інших драматичних подій. 

Джерело: Українська правда




Схожі новини: