Правоохоронці повідомили про підозру зраднику з Василівського району, який радо підтримав «руський мир»

Переглядів: 184

27 березня 2024 10:55

Правоохоронці повідомили про підозру зраднику з Василівського району, який радо підтримав «руський мир» фото

У вересні 2022 року чоловік активно сприяв проведенню незаконного плебісциту щодо приєднання захопленої частини регіону до складу рф. 

Працівники відділення № 3 Василівського райуправління поліції встановили, що проросійськи налаштований житель села Тимошівка підтримав «руський мир» та радо пішов на співпрацю з окупаційною владою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області.

Невдовзі після окупації частини Запорізької області 51-річний чоловік став брати активну участь у ворожій пропаганді. Демонструючи свою прихильність до незаконної влади, він агітував населення до участі в псевдореферендумі. Водночас фігурант разом із представниками юнацького осередку «Юг молодой», який є центром вербування підлітків на ТОТ, неодноразово потрапляв на фото у публікаціях рашистських телеграм-каналів.

Так, у вересні 2022 року зрадник став членом виборчої комісії. Зі списками місцевих жителів та наданими йому бюлетенями він здійснював подворовий обхід односільчан та агітував їх незаконно голосувати за вихід Запорізької області зі складу України.

Слідчі інкримінують чоловіку кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі за погодженням із Михайлівським відділом Василівської окружної прокуратури зловмиснику заочно повідомлено про підозру. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.




Схожі новини: