Ушкодження отримали 112 квартир: у запорізькій багатоповерхівці виконано першочергові роботи

Переглядів: 208

26 березня 2024 18:30

Ушкодження отримали 112 квартир: у запорізькій багатоповерхівці виконано першочергові роботи фото

У будинку по Бородінській,1, біля якого впала ворожа ракета вранці 22 березня,  ушкодження отримали 112 квартир.

Також були вибиті вікна у семи навколишніх багатоповерхівках.

Протягом години на місці було встановлено комунальний автобус і намет міськради, до якого звернулися 104 мешканця (з них 25 мають пільгові категорії і згідно з Міською комплексною програмою соцзахисту отримають від міста разову виплату на ремонт житла). Троє людей були тимчасово влаштовані до шелтеру.

На сьогодні у багатоповерхівці та у дворі біля неї виконано першочергові роботи. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

«Аварійно-рятувальна служба виконала посилення стіни однієї з квартир будинку, у 4 і 5 підʼїздах йде робота газової служби, комунальники закрили всі вибиті вікна за наданими заявками (використавши з міського резерву 180 листів OSB), робітники «ЕЛУАШу» і «Титану» виконали роботи з благоустрою прилеглої території. Продовжується технічне обстеження багатоповерхівки, від результатів якого залежатимуть шляхи відновлення будинку», - говориться у повідомденні в телеграм-каналі очільника Запоріжжя.

Нагадаємо, 22 березня вранці ворог понад годину атакував Запоріжжя ракетами. Зафіксовано 20 прильотів. Окупанти ціленаправлено били по Дніпровській ГЕС — на дві станції і греблю поцілило 8 ракет.

Прильоти також зафіксовані і в житловому секторі. Повністю зруйновано 2 будинки приватного сектору, ще 7 будинків зруйновано частково. Всього у місті ушкоджено більше 150 будинків (як приватних, так і багатоповерхових).

Внаслідок масованого ракетного удару загинули три людини: водій тролейбусу, який в момент обстрілу рухався апо автодорожному переїзду греблі Дніпрогесу і тато з донькою, які опинилися під завалами свого будинку у приватному секторі. Царство небесне...

Зверніть увагу

Якщо ваша квартира теж отримала ушкодження і ви ще не надали заявку, зверніться на 15-80.




Схожі новини: