Незламні клени: евакуйовані з Гуляйпільського лісництва саджанці висадили у більш безпечному місці

Переглядів: 205

25 березня 2024 15:15

Незламні клени: евакуйовані з Гуляйпільського лісництва саджанці висадили у більш безпечному місці фото

У 10 регіонах країни відбулася Всеукраїнська акція відновлення лісів. До висадки лісу в різних куточках нашої країни долучилися волонтери зоозахисної організації UAnimals.

На Дніпропетровщині висадка проходила в Обухівському лісництві філії Дніпровського лісового господарство. Тут на площі близько одного гектару було висаджено 6500 штук нових деревець. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Східного лісового офісу ДП “Ліси України”, до якого входить і Запорізька область.

«У рамках програми Президента «Зелена країна» ми продовжуємо весняну лісокультурну кампанію. Сьогодні саджали сосну, дуб та клен, який був евакуйований із Гуляйпільського лісництва, що розташоване поруч із зоною бойових дій. Ми не втрачаємо жодної нагоди, аби зберегти та відновити ліси нашої країни», — зазначив Микола Просяник, провідний інженер лісового господарства Східного лісового офісу ДП “Ліси України”.

З Гуляйпільського лісництва, яке розташоване у 10 км від зони бойових дій, привезли 4000 саджанців клена.

«Доступ лісівникам до значної частини території наразі закритий, вести лісогосподарську діяльність там небезпечно. Тому спільними зусиллями із Запорізької області “переселяють” саджанці, аби подарувати їм майбутнє у більш безпечних місцях.

Звісно, висадка лісу — це лише один з етапів. Далі працівники лісництва ретельно доглядатимуть за ним, а в майбутньому великі лісові масиви зростатимуть всією країною.

І кожен українець може стати частиною цього величного процесу — варто лише дотримуватися головного правила: берегти та цінувати те, що нас оточує.

Восени можна буде зробити висновки - чи прижився цей клен на Дніпропетровщині.

Це не остання евакуація лісогосподарських культур, попереду заплановано ще декілька виїздів.

Працівники лісництв філій Східного лісового офісу зазначають, що таким чином вони рятують не лише ліси, а й копітку працю людей, вкладену в кожний саджанець”, - повідомляє пресслужба Східного лісового офісу.




Схожі новини: