У Запоріжжі після ракетної атаки окупантів Дніпровська ГЕС-2 у критичному стані — Укргідроенерго

Переглядів: 250

22 березня 2024 14:00

У Запоріжжі після ракетної атаки окупантів Дніпровська ГЕС-2 у критичному стані — Укргідроенерго фото

У результаті ворожою ракетної атаки по Дніпрогесу значні пошкодження отримала Дніпровська ГЕС-2, наразі невідомо, чи зможе вона взагалі відновити свою роботу.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

За його словами, є пошкодження обох станцій та греблі. Зокрема, у Дніпровську ГЕС-2  пряме влучання двох ракет. Є попадання в опору, розбиті підкранові балки. Обидві станції через пошкодження не працюють.

Ситуація на ГЕС-2 є критичною. Як зазначив Ігор Сирота, “ми втрачаємо станцію”. Невідомо, чи зможе вона працювати взагалі, якщо зможе, то в якому об“ємі.

- Але загрози прориву греблі Дніпрогесу наразі немає, - підкреслив керівник Укргідроенерго. - Наразі станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори і здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра. Тому що за допомогою станції це зробити неможливо.

Остаточну оцінку Укргідроенерго зможе дати за деякий час, коли буде ліквідовано пожежу. Наслідки буде прораховано протягом дня.

 

 

 

 

- Сподіваюсь, світ зреагує на удари, які знову відбуваються по об’єктах критичної інфраструктури України. Недостатня реакція світового товариства на руйнацію Каховської ГЕС спровокувала те, що ворог не побачив великих наслідків для себе. І тому надалі росія продовжує бити по українських гідроспорудах. Це велика небезпека, що може призвести до екологічної катастрофи.

Жертв серед співробітників Дніпровської ГЕС, за словами Ігоря Сироти, немає.

Прокуратура повідомляла по одного загиблого внаслідок ракетної атаки на Дніпрогес. Ймовірно, це водій знищеного вогнем тролейбуса, який в момент удару їхав по греблі.

Фото Ігоря Гур''єва і Ігоря Лаврова




Схожі новини: