У Запоріжжі злочинна група перешкоджала роботі підприємства з пасажирських перевезень

Переглядів: 199

20 березня 2024 14:07

У Запоріжжі злочинна група перешкоджала роботі підприємства з пасажирських перевезень фото

П’ятеро обвинувачуваних заважали роботі підприємства з пасажирських перевезень у Запоріжжі. Шляхом погроз та фізичного насильства вони порушували графік руху маршруток та перехоплювали клієнтів у своїх конкурентів. 

Організували «схему» двоє запоріжан, 46 та 29 років, які залучили ще трьох молодиків. Учасники групи протидіяли законній діяльності товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення на території регіону. Погрожуючи побиттям власнику організації, а також водіям маршрутних автобусів, зловмисники змушували останніх завчасно завершувати рейси. Таким чином вони надавали перевагу мікроавтобусу іншої фірми у перевезенні пасажирів. Він випереджав по маршруту слідування транспортний засіб потерпілої компанії та «збирав клієнтів» на зупинках. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

31 жовтня 2023 року правоохоронці затримали чотирьох зловмисників на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Цього ж дня п’ятьом членам ОЗГ слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України. Крім того, під час розслідування на майно фігурантів накладено арешт на суму 3,8 мільйонів гривень.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. За інкримінованою статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років.

 




Схожі новини: