Люди армії потрібні: у Запоріжжі відкрили центр рекрутингу для бажаючих захищати країну

Переглядів: 268

19 березня 2024 22:45

Люди армії потрібні: у Запоріжжі відкрили центр рекрутингу для бажаючих захищати країну фото

Запоріжжя стало другим містом в Україні, де відкрився центр рекрутингу української армії.

Він розмістився у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Вознесенівського району.

Простір, де працюватимуть рекрутери, надала міська влада. Тому реалізацію цього проєкту можна з повним правом вважати результатом співпраці Міністерства оборони України, Запорізької ОВА і Запорізької міської ради.

- Для наших Сил безпеки і оборони держави є надзвичайно важливою складова якісного набору військовослужбовців. Відкриття цього інноваційного центру рекрутингу - це відповідь і вирішення цього питання, за що хочу подякувати Міністерству оборони і всім причетним до відкриття сервісу, – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров. - Коли ми спілкуємося з мешканцями, агітуємо їх, то бачимо, що для них є запобіжники — де будуть служити, в які частини попадуть, чи потрібні їх професії.

Сьогодні ми відкриваємо рекрутинговий центр, де вони отримають відповіді на свої питання.

Стандартний рух для військовозобов’язаного: спочатку він отримує повістку, потім проходить медичну комісію, потім їде до учбового центру, після якого потрапляє для нього невідомо куди.

А за допомогою рекрутерів він зможе обрати для себе конкретну військову частину, у яку його направлять. Частина проведе навчання на своїй базі і підготовлена людина буде там служити.

Між мобілізацією та рекрутингом є велика різниця, бо для всіх представників військових частин є вкрай важливим саме якісний вмотивований склад, і людям вкрай важливо знати й розуміти, де вони будуть служити, в якій професії. І сьогодні ці питання можна вирішувати завдяки рекрутинговому центру

Сподіваюсь, що відкриття рекрутингового центру дозволить набрати додатково людей. До речі, для трьох бригад на Запорізькому напрямку відкриті пріоритетні можливості набору військовослужбовців.

Іван Федоров подякував секретарю Запорізької міської ради Анатолію Куртєву за надання приміщення для центру рекрутінгу, зазначивши, що у обласної і міської влади спільна мета — допомога ЗСУ.

Центр працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони.

- Такі центри ми відкриваємо по всій Україні,  – повідомив під час відкриття уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. - Перший у лютому запустили у Львові. Він показав добрий результат. Зараз, у Запоріжжі, відкриваємо другий. Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим.

У центрі працюватимуть двоє цивільних співробітників, які не можуть видавати повістки про мобілізацію, тому їхня функція буде суто комунікативна.

- Наша мета - створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник Вітчизни, яка розуміє, що треба долучатися до захисту Вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Люди армії потрібні! Батьківщину треба захищати! Рекрутинг - це найперше про добровільне залучення до захисту Батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ, – додав Олексій Бежевець.

Вже зараз центр рекрутингу у Запоріжжі пропонує низку вакантних місць у більш, ніж пів десятках формувань. Йдеться і про підрозділи сил ТРО, і Нацгвардію, Морську піхоту тощо.

Найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави. Ці та ще 10 тисяч інших вакансій відкриті в українській армії.

 - Наразі ми шукаємо вмотивованих хлопців і дівчат на такі посади, наприклад, як оператор дронів та механік-водій. Зокрема, найзатребуванішою професією є саме оператор БПЛА – це новий і перспективний напрямок роботи, він впроваджується у всіх підрозділах ЗСУ. Тому оператори різних летальних апаратів нам зараз дуже потрібні», - розповів пресофіцер 55 окремої артилерійської  бригади «Запорізька Січ» Андрій Безрук.

Про вакансії представникам ЗМІ також розповіли  представники Національної поліції України, 8 Бердянського прикордонного загону і запорізьких частин Нацгвардії.

 - Необхідність у військовослужбовцях є, і дуже велика, - підкреслила старший офіцер відділення комплектування 8 Бердянського прикордонного загону старший лейтенант Альона Кузьменко. - Тому що чисельність Державної прикордонної служби збільшується, ми очікуємо на значне збільшення. І на даний момент є багато вакантних посад. Зокрема, є потреба у кухарях, фельдшерах, водіях, кінологах, саперах, операторах БпЛА, інспекторах прикордонної служби. Потрібні інспектори прикордонного контролю -  на західному напрямку є люди, які здійснюють пропуск через державний кордон.

Зараз знаходимося на Запорізькому напрямку. Прикордонний загін був у Бердянську, після початку повномасштабної війни наша військова частина вийшла з міста.

А начальниця сектору організації відбору управління кадрового забезпечення ГУНП в Запорізькій області Анна Батулинська-Решетіло розповідала про принципи відбору у штурмову бригаду "Лють" Національної поліції України.

 - Служба в штурмовій бригаді "Лють" згідно Закону України "Про Національну поліцію України" починається з конкурсного відбору, - зазначила Анна. - Наразі оголошені конкурсні набори на заміщення посад.  Якщо особа має повну середню освіту, вона може претендувати на посаду поліцейського, якщо вищу - на посаду інспектора.

Відкриття центру рекрутингу, вважаю, допоможе у комплектуванні не тільки штурмової бригади "Лють", а й підрозділів ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби.

Я стикалася з тим, що цивільне населення не досить інформоване. Тому цей центр потрібен, бо є вмотивовані особи, які хочуть боронити країну, але не знають, з чого почати. Я вважаю його відкриття  добрим початком, який вирішить питання укомплектування підрозділів.

В тему

Дівчата-рекрутери нададуть вичерпну інформацію про вакансії

"Служба за контрактом! Сьогодні в Запоріжжі за співпраці з Міністерством оборони України відкрився Центр рекрутингу української армії.

Опікуюся цим напрямком від Запорізької обласної військової адміністрації

Це другий такий центр у країні. Далі будуть відкриті ще низка центрів в інших областях.

Тут дівчата-рекрутери нададуть вичерпну інформацію про вакансії в Силах безпеки та оборони України - Збройні Сили України, Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України, військово-морські сили ЗСУ, Національна поліція України.

Всі бригади мають можливість співпраці з Центром рекрутингу.

Завдання рекрутерів зробити так, щоб людина, яка йде служити на конкретну посаду у конкретну військову частину, дійсно туди потрапила.

Контактні телефони Центру рекрутингу: +380988350904, +380661831075, - написала на своїй фейсбук-сторінці запоріжанка Олена Сороченко.

По суті

  • Основні задачі центру — підбір вакансій у Силах оборони, консультування щодо несення служби певних підрозділів, профорієнтаційні тести та супровід кандидатів до призначення на посаду в армії.
  • Центр рекрутингу не є частиною структур ТЦК. Тут працюють цивільні і не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації. Після того, як людина обере професію, вона проходитиме співбесіду з рекрутером і представниками обраної військової частини.
  • З 1 березня відкритий набір до 3-х військових частин, які боронять країну безпосередньо на Запорізьких лініях фронту.

Цифра

Всього у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах.

Де знаходиться центр рекрутингу української армії

м.Запоріжжя, бульвар Центральний, 27.




Схожі новини: