«Під музику Вівальді»: талановиті артисти Запорізької обласної філармонії продовжують вражати публіку

Переглядів: 234

15 березня 2024 22:25

«Під музику Вівальді»: талановиті артисти Запорізької обласної філармонії продовжують вражати публіку фото

Прем'єра концертної програми «Під музику Вівальді», яка проходила в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі», зібрала у камернй залі Запорізької обласної філармонії аншлаг.

Автор програми – музичний керівник, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Творчий спадок італійського композитора, скрипаля-віртуоза, диригента і педагога Антоніо Вівальді хвилює серця поціновувачів високого мистецтва вже понад три століття – в його доробку 90 опер, більше 100 сонат та 517 концертів.

Музиканти філармонії презентували меломанам концерти для арфи «Largo» та «A-Moll», «Весна» з циклу «Пори року», куранту з сонати «Фа-мажор» та «Жигу». Мелодійністю зачарували арії з опер «Атенаїда», «Ферначе», «Тигран», «Катаріно Корнаро», «Баязет» та «Арсільда».

Шанувальники класичної музики насолоджувалися майстерністю та досконалою грою Ірини Скляренко (бандура), Володимира Величка (скрипка), Дмитра Саверова (контрабас), концертмейстерів Світлани Зеленської, Олени Бекетової та Ольги Семенець.

Високу техніку академічного вокалу продемонстрували солісти Юлія Якса, Вікторія Шестакова, Аліна Сліта та Микола Квєтков. Ведучий концерту Юлій Гаврилов повідомив багато цікавих фактів з біографії та творчості композитора.

Слухачі щиро дякували за можливість почути музику геніального Антоніо Вівальді та нагородили митців щирими оплесками, адже твори композитора надихають, занурюють у вир почуттів та думок, заряджають силою, яка спонукає до змін.

Дякуємо захисникам країни за можливість творити та морально підтримувати слухачів.

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: