Коктейль-десерт. Як приготувати суфле еспресо-мартіні
Переглядів: 397
10 березня 2024 17:40
Представляємо вашій увазі оновлену версію класичного еспресо-мартіні, в якому до насиченого смаку кави додається повітряна кавова піна.
Подібно до ніжного суфле, повітряна і солодкувата пінка повільно піднімається над коктейлем, створюючи заворожуючий ефект, який не залишить байдужим жодного поціновувача. Варто зазначити, що коктейль містить досить багато цукру, тому рекомендуємо насолоджуватися ним як десертним частуванням.
Інгредієнти
- 60 мл розчинної кави
- 2 ст. л. цукрового піску
- 60 мл окропу
- 2 великі яєчні білки
- 1 ч. л. какао-порошку
- Лід
- 60 мл кавового лікеру
- 60 мл свіжозвареного еспресо
- 30 мл горілки
- 6 кавових зерен для прикраси (за бажанням)
Приготування
- Змішайте розчинну каву і цукор у жароміцній мисці середнього розміру.
- Додайте окріп; збивайте електричним міксером на високій швидкості, доки суміш не загусне і не стане дуже пишною, близько 3 хвилин.
- Додайте яєчні білки та какао.
- Збивайте на високій швидкості, поки суміш не триматиме форму, близько 5 хвилин (суміш спочатку здується, а потім стане густішою).
- Розділіть між двома склянками-купе і згладьте верхівки.
- Наповніть шейкер для коктейлів наполовину льодом.
- Додайте кавовий лікер, еспресо та горілку.
- Накрийте кришкою і струшуйте, поки не охолоне.
- Розкладіть по склянках, вливаючи збиту кавову суміш у середину, щоб вона піднялася. За бажання помістіть по 3 кавових зерна в піну кожного коктейлю для прикраси.
Схожі новини: