Захистить від уламків: у Гуляйполі та Оріхові встановили мобільні укриття

Переглядів: 253

10 березня 2024 15:00

Захистить від уламків: у Гуляйполі  та Оріхові встановили мобільні укриття фото

У Гуляйполі та Оріхові встановили мобільне укриття, в якому під час повітряної тривоги одночасно можуть перебувати до 15 людей.

Мобільні укриття установлені за підтримки Українського Червоного Хреста. Такі укриття – невеликі, площа одного 10 м², але вони досить надійні та захищають від вибухових хвиль й від уламкових поранень унаслідок вибуху снарядів.

Встановлювали укриття волонтери Загону швидкого реагування Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

«Встановити Укриття у Гуляйполі- це справжня спецоперація…. Дякуємо всім, хто брав участь в цій важливій справі. Сергій Ярмак, дякуємо за співпрацю, - зазначається на фейсбук-сторінці загону.

А трохи пізніше з'явився ще один запис: "Встановлено Укриття в Оріхові. Це було непросто, залучення спец техніки, багатьох людей!  Все заплановане вдалося!

Нагадаємо, Гуляйполе знаходиться під постійним ворожим обстрілом та атаками БпЛА, але, попри це, в ньому продовжують залишатися місцеві мешканці.

Не став виключенням і вчорашній день. За повідомленням Запорізької обласної військової адміністрації, 166 ворожих БПЛА атакували Гуляйполе, Новоданилівку, Левадне, Роботине, Малу Токмачку й Малинівку.

Окупанти гатили з авіації по Оріхову, Новоданилівці та Роботиному, а також здійснили 10 РСЗВ-обстрілів Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Левадного, Роботиного й Кам'янського.

297 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Новодарівки, Новоданилівки, Левадного, Приморського та інших прифронтових міст і сіл.

Усього впродовж 9 березня військовослужбовці рф завдали 476 ударів по 13 населених пунктах Зхапорізької області.

Надійшло 19 повідомлень про руйнування житлових будинків і об'єктів інфраструктури.




Схожі новини: