Taurus в обмін на Storm Shadow: Британія запропонувала Німеччині альтернативу

Переглядів: 217

9 березня 2024 17:55

Taurus в обмін на Storm Shadow: Британія запропонувала Німеччині альтернативу фото

У Великій Британії готові допомогти Німеччині, щоб подолати розбіжності та надати Україні далекобійні ракети

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон запропонував Німеччині підтримку для забезпечення можливого постачання крилатих ракет Taurus в Україну: ФРН Британії – Taurus, а Британія Україні - додаткові Storm Shadow. Про це він заявив в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung.

Відповідаючи на запитання, чи буде його країна готова розв'язати проблеми з постачанням Taurus, Камерон зауважив, що можливий "кільцевий обмін", у якому Німеччина передасть Британії крилаті ракети Taurus, а Лондон, своєю чергою, надасть Україні додаткові ракети Storm Shadow.

Але він "не буде розкривати жодних деталей і розповість нашим опонентам про те, що планується".

"Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами з цього питання, як і з усіх інших, щоб допомогти Україні", – сказав Камерон.

Очільник британського МЗС також відкинув побоювання, що передавання крилатих ракет може призвести до ескалації.

"Абсолютно можливо встановити обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, що вона жодним чином не сприяє ескалації", – заявив він, додавши, що Британія довіряє запевненням України.

24 січня вже повідомлялось про дану пропозицію Британії до Німеччини. Тоді німецьке видання Handelsblatt, посилаючись на неназваних високопосадовців-дипломатів і представників уряду, писало, що нібито Велика Британія запропонувала Німеччині вихід із "глухої дискусії" стосовно постачання Taurus.

Наступного дня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що "нічого не знає" про ідею кільцевого обміну, і це вирішуватиме канцелярія Шольца, а не його відомство. При цьому він наголосив, що Taurus "явно перевершують" британські крилаті ракети. 




Схожі новини: