Як Зеленському залишитися легітимним після травня?

Переглядів: 195

9 березня 2024 16:32

Як Зеленському залишитися легітимним після травня? фото

Якщо ми у війну проведемо вибори, щоб Росія сказала, що ми легітимні, то ми будемо легітимні, але у складі Російської Федерації

У Зеленського насправді багато опцій. Однак насамперед це питання має вирішувати Конституційний суд.

Приміром, суд каже – ні, Зеленський має бути відсторонений, бо термін закінчився, а воєнний стан не може бути вищий за Конституцію. Добре, Зеленський все одно залишається лідером панівної фракції у парламенті. А це означає, що він може стати премʼєром за хвилину. Легітимним від парламенту, бо до парламенту питань нема. Тобто він може з одного крісла перейти в інше – це нормальна робоча формула.

А можливо, Конституційний суд вирішить – ні, він залишається. Більш ніж впевнений, що суд залишить його на посаді за логічною причиною, бо війна.

Я точно проти  виборів. Якщо ми у війну проведемо вибори, щоб Росія сказала, що ми легітимні, то ми будемо легітимні, але у складі Російської Федерації.

Захід приймає будь-яке наше рішення. Те, що вони зараз мовчать, означає – ми не хочемо, щоб у вас було гірше, ми хочемо, щоб ви виграли і щоб ви не розсипалися в цю війну, бо вона складна. Не кожна європейська держава таке потягнула б, а була б окупована або знищена.

Загалом ніхто не має нас вчити, але всередині нашого суспільства, нашого суспільного договору воєнного часу мають бути відкриті, чіткі та зрозумілі відповіді на ключові питання.

Микола Давидюк, політолог




Схожі новини: