Забудьте про круасани. Французькі вчені з’ясували, що вживання деяких продуктів одразу робить нас менш привабливими

Переглядів: 549

9 березня 2024 10:39

Забудьте про круасани. Французькі вчені з’ясували, що вживання деяких продуктів одразу робить нас менш привабливими  фото

Забудьте про круасани. Французькі вчені з’ясували, що вживання деяких продуктів одразу робить нас менш привабливими

Нове дослідження, проведене дослідниками з Франції, показало, що споживання рафінованих вуглеводів автоматично знижує нашу привабливість в очах протилежної статі.Дослідники з Університету Монпельє разом із колегами вивчили зв’язок між рівнями споживання швидких вуглеводів і привабливістю зовнішності.

У дослідженні взяли участь 104 дорослих француза обох статей. У них були різні харчові звички: деякі звикли їсти шкідливу їжу, інші надавали перевагу збалансованій їжі.

Учасникам запропонували сніданки з різним глікемічним індексом, а потім їхню привабливість оцінювали гетеросексуальні добровольці протилежної статі. Результати показали, що вживання сніданків із високим глікемічним індексом робило учасників менш привабливими.

Що примітно, це стосувалося не тільки тих, хто звик харчуватися подібною їжею, а й тих, хто вжив її один раз під час дослідження.

Вчені також відзначили статеві відмінності в реакції на споживання вуглеводів. Наприклад, чоловіків менш привабливими робили не тільки швидкі вуглеводи, а й висококалорійна їжа загалом.

Ці результати підтвердилися після врахування інших чинників, таких як вік, ІМТ і звички куріння.

Однак для поглибленого розуміння цього зв’язку потрібні подальші дослідження з більшими вибірками.

Автори роблять висновок, що споживання рафінованих вуглеводів може впливати на привабливість обличчя, що є важливим аспектом соціальної взаємодії.




Схожі новини: