У Запоріжжі російський агент збирався підірвати поштове відділення

Переглядів: 199

8 березня 2024 16:30

У Запоріжжі російський агент збирався підірвати поштове відділення фото

У Запоріжжі правоохоронці викрили агента російської воєнної розвідки, який намагався підірвати місцеве відділення пошти — новини Запоріжжя

Про це інформує пресцентр СБУ.

Таке завдання зрадник отримав від окупантів на початку лютого 2024 року. Для підриву пошти він виготовив вдома саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Вибухівку чоловік зробив по інструкції, як йому надала російська спецслужба.

Вже готовий пристрій зловмисник поклав у коробках з-під фруктів, аби потім надіслати їх до вантажного відділення одного з поштових операторів. Після отримання повідомлення про доставку «замовлення» на пошту чоловік збирався телефонним дзвінком привести вибухівку в дію.

За інформацією правоохоронців, росіяни сподівались, що підрив пошти призведе до численних жертв серед мирного населення та поширить панічні настрої у прифронтовому Запоріжжі.

Співробітники СБУ завчасно викрили фігуранта – ще на етапі підготовки теракту.

Також правоохоронці дізналися, що у російського агента було додаткове завдання – виявлення локацій масового зосередження особового складу і техніки Сил оборони.

Отриману інформацію зрадник мав передати рашистам для підготовки диверсій проти ЗСУ або здійснення повітряних ударів.

В СБУ розповіли, що російським поплічником виявився місцевий мешканець Запоріжжя. На початку минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник 316-го розвідцентру головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як гру).

Для залучення чоловіка до негласної співпраці російська спецслужба залучила його знайомого – жителя з тимчасово окупованої частини регіону.

Потім ворожий агент через «зв’язкового» отримав завдання щодо вчинення теракту, а також інструкції та гроші для виготовлення вибухівки.

За інформацією Офісу генерального прокурора, також зловмисник передавав росіянам координати підприємств та залізничної інфраструктури в місті. Ці дані потрібні були ворогу для підготовки повітряних ударів по об’єктах інфраструктури, зокрема, за допомогою дронів.

Зазначається, що за збір та передачу цієї інформації зрадник отримував від 500 до 2000 гривень. А за «успішний» підрив відділення пошти росіяни обіцяли своєму агенту обіцяли 5000 доларів «винагороди».

Ворожому поплічнику оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Наразі, за рішенням суду, затриманий перебуває під вартою. Залишок життя зловмисник може провести за ґратами.

Нагадаємо, також повідомлялося, що Служба безпек спіймала у Запоріжжі агента воєнної розвідки рф, який "полював" на оборонні заводи міста. Також він відслідковував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території обласного центру. Зловмисником виявився колишній міліціонер. Йому “світить” довічне ув’язнення.

Крім того, раніше у Запоріжжі до 15 років вʼязниці засудили агента рф, який коригував повітряні атаки росіян по місту. Саме він у жовтні минулого року навів ракети С-300 ворога по багатоповерхівці у центрі Запоріжжя. Тоді внаслідок атаки загинули пʼятеро людей, ще пʼятеро – дістали важкі поранення.




Схожі новини: