Швидкі для громад і ЗСУ: ротарійці з Німеччини передали у Запоріжжя оснащені автівки

Переглядів: 249

8 березня 2024 13:30

Швидкі для громад і ЗСУ: ротарійці з Німеччини передали у Запоріжжя оснащені автівки фото

Небайдужі громадяни Німеччини передали чотири машини швидкої допомоги для потреб громад Запорізької області, військового шпиталю та 9-ї міської лікарні.

Автівки надійдуть у Павлівську та Комишуваську громади.

Усі швидкі оснащені ношами, деяким обладнанням (хірургічним, амбулаторним та реанімаційним), яке дозволить робити певні маніпуляції хворому чи постраждалому при його доставці у медзаклад. А У Павлівській громаді завдяки допомозі німців з“явиться ще й апарат УЗД.

- Ротарійська дружна родина дуже велика, нас понад 2 мільйони, - розповіла засновниця та президентка Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» Олена Сопіна. - З початку повномасштабної війни ми співпрацюємо з ротарійцями всього світу. Вони нам дуже допомагають!

Цей проєкт започаткували з муніципалітетом німецького міста Бергхайм. Громада з Німеччини відгукнулась на пропозицію запорізького «Ротарі клубу», усі перемовини до моменту прибуття автівок вела наша Ярослава.

Це не перші автівки, які при посередництві запорізьких ротарійців прибувають у наше місто як гуманітарна допомога від громадян інших країн, членів міжнародної гуманітарної організації «Ротарі Інтернешнл».

Ротарійці доставляли автівки для військових (і самостійно купували за власні кошти), пожежну машину з найдовшою на сьогодні висувною драбиною. Окрім ротарійців з Німеччини, також допомагали члени цієї організації з Японії, Литви. Так, у Запоріжжя днями з цієї країни Балтики приїхала автівка для військових.

Карети швидкої допомоги, які надійдуть Запорізькому військовому госпіталю, Комишуваській та Павлівській громадам, оглянув голова Запорізької ОДА Іван Федоров. Він також поспілкувався з представниками госпіталя на предмет потреб цієї медустанови Міністерства оборони України.

- Дякую Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» - учаснику міжнародної гуманітарної організації «Ротарі Інтернешнл». Вони домовились з німецькими партнерами – Ротарі Клубом Райн-Ерфт, муніципалітетом міста Бергхайм та мером Фолькером Міселером, Ліонс клубом Бергхайм-Ерфт та благодійним фондом «Синьо-Жовтий Хрест». Із Німеччини до Запоріжжя передали техніку, обладнану всім необхідним для екстренної медичної допомоги, - сказав Федоров.

За його словами, потреба громад Запорізької області у спецтранспорті дуже велика.

- Ми обговорили з громадами потреби в техніці. Вийшло, що необхідно приблизно 200 одиниць - починаючи зі швидких і закінчуючи комунальною технікою, автовежами та навіть сміттєвозами. Ми звернулися до міст Євросоюзу за допомогою. Ініціативу підтримали й громадські організації, і саме завдяки «Ротарі клубу» наші медики отримали спеціалізовані авто, - прокоментував очільник ЗОДА.




Схожі новини: