Там не будуть вручати повістки: у Запоріжжі відкриється рекрутинговий центр

Переглядів: 265

7 березня 2024 17:00

Там не будуть вручати повістки: у Запоріжжі відкриється рекрутинговий центр фото

Створення рекрутингового центру — це пілотний проєкт Міністерства оборони України.

Один  рекрутинговий центр вже функціонує на території Львівської області.  Пілотний проєкт реалізовуватиметься і у Запоріжжі.

Як підкреслив журналістам голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, рекрутинговий центр не матиме абсолютно ніякого відношення до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

- Сьогодні є потреба в мобілізаційному ресурсі і мобілізації людей для військових частин, - зазначив посадовець. - Тому на території Запоріжжя найближчим часом відкриється рекрутинговий центр. Там не будуть вручати повістки, там будуть проводити рекрутинг до військових частин, які мають можливість прийняти до себе військовослужбовців.

Наша мета — залучення  мотивованих військовослужбовців, щоб отримати найбільш якісний кадровий потенціал для військових частин. Сподіваюсь, що проєкт дасть свої плоди.

Іван Федоров також розповів, що спільно з трьома військовими частинами, які виконують бойові задачі на запорізькій лінії фронту, вдалося провести перемовини з Генеральним штабом і сьогодні ці частини отримали можливість мобілізовувати людей до себе напряму. Готувати мобілізованих до виконання бойових задач будуть інструктори з цих частин.

Тому що завжди є деяка кількість військовозобов’язаних, які б хотіли служити у певних бригадах чи частинах, тому що там колись проходили службу чи зараз служать рідні або знайомі. Тепер потрапити до бажаного формування буде простіше.

- Ми сподіваємось, що це добре вплине на поповнення мобілізаційного ресурсу в частинах, - констатував Федоров.

Як розповідав очільник ЗОВА на одній з попередніх пресконференцій, темпи мобілізації у Запорізькій області — не з кращих в країні, але й не з гірших.

Факти про центр рекрутингу української армії

  • 12 лютого у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.
  • Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. Важливо, що центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації.
  • Після вибору бажаної посади людина має співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини.
  • Після погодження кандидатури на вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку.
  • Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

         (За інформацією Львівської міської ради)




Схожі новини: