Названо продукти, які треба обов’язково їсти навесні, щоб набратися сил після зими

Переглядів: 232

7 березня 2024 15:30

Названо продукти, які треба обов’язково їсти навесні, щоб набратися сил після зими фото

Лікарі рекомендують обов’язково включити цю їжу до свого раціону, щоб зміцнити імунітет і наситити організм необхідними вітамінами й корисними макроелементами.

Після зими ми всі почуваємося дещо виснаженими, і наш організм потребує відновлення. А щоб швидше прийти до норми і насолоджуватися весною, медики рекомендують їсти гречку. Ця крупа містить велику кількість безцінних для нашого організму корисних речовин. Також лікарі радять частіше балувати себе гранатами, які благотворно впливають на процеси відновлення нашого організму. Розповідаємо, яка користь цих продуктів для здоров’я і що вони лікують.

Яка користь гречки для здоров’я

Завдяки багатому складу мікроелементів, вітамінів та мінералів гречка є справжнім суперфудом для нашого організму.

Знижує рівень глюкози. Гречка має низький глікемічний індекс, тому запобігає ризику захворювання на діабет ІІ типу, знижуючи рівень цукру в крові.

Сприяє швидкому схудненню. Якщо за зимовий період на талії з’явилося кілька зайвих кілограмів, не варто засмучуватися, гречка впорається з проблемою на відмінно. Якщо регулярно вживати гречану кашу, можна не лише схуднути, а й зміцнити імунітет, наситивши свій організм усіма вітамінами й мінералами.

Зміцнює серце й судини. За рахунок високого вмісту заліза, гречка захищає серце від патологічних захворювань і зміцнює судини. Також гречана каша очищає кров від поганого холестерину.

Налагоджує процеси травлення. Завдяки вмісту клітковини та рослинного крохмалю гречка благотворно впливає на кишківник. Також крупа здатна пришвидшувати обмін речовин і спалювати зайвий жир на тілі, прискорюючи синтез білків, жирів та вуглеводів.

Здоров’я нігтів, волосся та шкіри. Гречку називають "еліксиром молодості", бо вона містить антиоксиданти, які здатні призупиняти процеси старіння. За рахунок вмісту вітамінів А, В і D каша здатна зміцнювати волосся, нігті, зуби та кістки. А марганець, який є в гречці, покращує стан шкіри, захищаючи її від передчасного старіння.

Налагоджує роботу нервової системи. Гречана каша допомагає подолати напруження, тривожні стани й заспокоїти нерви. За рахунок вмісту вітаміну В гречка допомагає покращити якість сну.   

Чим корисні гранати для здоров’я

Зміцнення серця й судин. Це один із найкорисніших фруктів для серця. Він містить макроелементи, які збільшують рівень гемоглобіну, зміцнюють серце й судини, знижують артеріальний тиск.

Для суглобів. Амінокислотні сполуки, що містяться в гранатах, захищають сполучну тканину від запальних процесів і нівелюють ризики на захворювання на ревматоїдний артрит.

Підвищення імунітету. Ці фрукти можна називати протизапальними за рахунок вмісту антиоксидантів, вітамінів С і К. Тому гранати дуже корисні для зміцнення імунітету й захисту від вірусних захворювань.

Для мозку й пам'яті. Сік граната покращує зір, концентрацію, пам’ять та увагу. Цей фрукт здатен запобігти розвитку хвороб Альцгеймера та деменції.

Джерело: ТСН




Схожі новини: