Біля берегів Ємену стався вибух американського вантажного судна

Переглядів: 216

6 березня 2024 17:35

Біля берегів Ємену стався вибух американського вантажного судна фото

Британська охоронна фірма Ambrey повідомила про вибух поблизу вантажного судна під прапором Барбадосу, що належить США, у порту Аден на півдні Ємену.

Судно, що перебувало приблизно за 57 морських миль на південний захід від Адена, окликнув якийсь суб'єкт, який оголосив себе "ВМС Ємену", і отримав наказ змінити курс, повідомила Ambrey.

Про інцидент також повідомило агентство Великої Британії з морських торговельних операцій (UKMTO).

За даними британського агентства, повідомлення про інцидент було отримано за 54 морські милі на північний захід від Адена, Ємен. Влада веде розслідування.

Атаки хуситів

Хусити з листопада завдають безпілотних і ракетних ударів по судноплавству в Червоному морі, Баб-ель-Мандабській протоці й Аденській затоці на знак солідарності з палестинцями, які виступають проти військових дій Ізраїлю в Секторі Газа.

28 січня повідомлялося, що в Червоному морі безпілотник хусітів атакував британський військовий корабель, а вже наступного дня єменські хусіти повідомили, що вони нібито атакували американський есмінець. Однак у Пентагоні спростували заяву бойовиків.

26 лютого хусити знову атакували танкер в Аденській затоці, що йшов під американським прапором. А за кілька днів до цього вони здійснили атаку у Червоному морі на корабель США із гуманітарною допомогою.

Джерело: РБК-Україна




Схожі новини: