Прем'єрка Литви була змушена змінити передвиборче гасло через схожість з путінським

Переглядів: 211

5 березня 2024 14:00

Премєрка Литви була змушена змінити передвиборче гасло через схожість з путінським фото

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, яка бере участь у президентських виборах, зазнала критики через гасло своєї кампанії, в якому побачили схожість із гаслом президентської кампанії Владіміра Путіна у 2018 році.

Гасло кампанії Шимоніте – "Сильна президентка – сильна країна" – розкритикували, позаяк Путін брав участь у виборах президента Росії 2018 року з практично ідентичним гаслом "Сильний президент – сильна Росія".

Литовська прем’єрка напередодні заявила, що спокійно реагує на критику, й наголосила, що в її розумінні "на виборах перемагають не гасла, а кандидати". Я б набагато більше боялася кандидатів, які хочуть бути схожими на пана Путіна", – додала вона.

На запитання про те, чи не ознайомилися партія та її передвиборчий штаб із передвиборчим гаслом Путіна, Шимоніте відповіла, що вони не слідкували за російськими передвиборчими гаслами.

Але пізніше голова її передвиборчого штабу Міндаугас Лінге сказав, що схожість гасел є "необачністю", тож "Сильна президентка – сильна країна" не використовуватимуть.

"Так, формулювання, як воно звучить зараз, викликає певні асоціації – напевно, його недоречно використовувати, просто ту саму ідею можна висловити іншими словами. Це проста, елементарна людська необачність", – додав він.

Президентські вибори в Литві відбудуться 12 травня 2024 року. Чинний президент країни Гітанас Науседа залишається лідером рейтингу.

Джерело: Європейська правда




Схожі новини: