Другий обстріл забрав життя: росіяни гатили по селу Запорізького району

Переглядів: 256

4 березня 2024 22:45

Другий обстріл забрав життя: росіяни гатили по селу Запорізького району фото

Росіяни касетними боєприпасами двічі обстрілювали село Різдвянка Запорізького району.

Як повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, другий обстріл забрав життя цивільної людини. Не пробачимо!

За попередні два дня, 2 та 3 березня, війські рф вдарили по 10 населених пунктах Запорізької області. Загальна кількість обстрілів сягнула 398.

За повідомленням відділу комунікацій ГУНП в Запорізькій області, упродовж двох вихідних днів окупанти 4 рази вдарили з авіації, здійснили 296 артилерійських та 21 обстріл із РСЗВ, атакували 77 безпілотниками.

«У містах і селах Пологівського району уламками ворожих снарядів пошкоджені приватні домоволодіння, господарські споруди. Внаслідок артилерійського обстрілу території Степногірської ОТГ пошкоджено школу, багатоквартирний будинок.

У результаті ворожої атаки в Приморському загинув 38-річний місцевий житель. Нещодавно він евакуювався з села, однак повернувся, щоб закрити вибиті шибки у квартирі. Коли розпочався обстріл, він не встиг добігти до укриття та отримав смертельне поранення.

За фактами злочинів окупантів слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч.ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - говориться у повідомленні.

Зверніть увагу

Небезпека зростає щомиті

На Запоріжжі поліцейські активно евакуйовують людей з обстрілюваних населених пунктів.

Минулого тижня зважилися на виїзд 14 жителів Оріхова, Степногірська та Приморського.

Степногірськ. Виїхати з селища разом зі своїм чоловіком вирішила 63-річна місцева жителька. Пояснює: важко було всі два роки повномасштабної війни, але останнім часом стало просто нестерпно. Від ворожих снарядів немає захисту. Більшість вікон в їхньому будинку – забиті насліпо. Шибки вже давно повилітали від вибухів.

Приморське. Звідси правоохоронці евакуювали самотню 75-річну Ольгу Михайлівну. По дорозі до обласного центру бабуся розповідає, що смертоносні російські снаряди поприлітали по домоволодіннях декількох сусідів, зовсім недалеко від її будинку. Тож рішення виїжджати прийняла вмить.

Не наражайте себе на небезпеку – виїжджайте вчасно.

Звернутися до поліцейських евакуаційних груп можна за номерами телефонів:

  • для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;
  • для жителів Василівського району – 097-826-20-02.



Схожі новини: