Вдарив з артилерії: у селі на Запоріжжі загинула людина

Переглядів: 257

2 березня 2024 18:20

Вдарив з артилерії: у селі на Запоріжжі загинула людина фото

Одна людина загинула і пошкоджені житлові будинки – наслідки сьогоднішнього артилерійського обстрілу села Приморське.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, обстріл військовими рф  території населеного пункту Степногірської ОТГ Василівського району відбувався з 10:00 до 12:00. Загальна кількість пошкоджених об’єктів наразі уточнюється.

З початку повномасштабного вторгнення рашисти регулярно обстрілюють Приморське, серед мешканців є загиблі та поранені. Останній раз вони гатили по селу 26 лютого, поранення отримали двоє чоловіків.

Іван Федоров вкотре закликав мешканців прифронтових громад виїжджати до Запоріжжя.

«Забезпечуємо повний цикл – від евакуації до надання житла, гуманітарної, психологічної, юридичної допомоги. Все безкоштовно!, - зазначав Іван Федоров журналістам пна брифінгу в ОДА. - Робимо це разом з нашими партнерами – БО "Координаційний Гуманітарний Центр".

Голова ОДА констатував, що на цьому тижні з небезпечних територій погодилися евакуюватися лише дві родини. Сім“я, яку евакуювали 28 лютого, виїхала з 15-річною дитиною.

- Ми розуміємо, що дітей треба забирати в безпечні місця, щоб надавати доступ як до безпечної освіти, так і до безпечного життя. Щоб вони не жили у постійному стресі, як це зараз на лінії фронту, - констатував Федоров.

Безпекова ситуація на прифронтових територіях останнім часом значно погіршилася — ворог постійно обстрілє міста і села Запорізької області.

Так, впродовж 1 березня він завдав 306 ударів по 6 населених пунктах Запорізької області.

Рашисти гатили з авіації по Новоданилівці, Роботиному та Малій Токмачці, атакували 79 безпілотниками Гуляйполе, Малинівку, Новоданилівку, Левадне, Роботине й Малу Токмачку, а також здійснили 6 РСЗВ-обстрілів Роботиного та Новоданилівки.

218 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Роботиного, Малинівки, Малої Токмачки, Новоданилівки й Левадного.

Надійшло 26 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Інформація про постраждалих вчора не надходила.

Як виїхати в безпечне місце:

  • Звернутися на гарячу лінію 0 800 339 291, яка працює цілодобово у "Координаційному Гуманітарному Центрі".
  • Обрати день і час безкоштовної евакуації, яку проводить Нацполіція до одного з гуманітарних хабів у Запоріжжі.

Бережіть себе та своїх близьких!




Схожі новини: