У Запоріжжі судитимуть трьох медичних працівників, які оформлювали фіктивні довідки для ухилянтів

Переглядів: 209

29 лютого 2024 12:19

У Запоріжжі  судитимуть трьох медичних працівників, які оформлювали фіктивні довідки для ухилянтів  фото

За 193 000 гривень обвинувачені обіцяли допомогти чоловікам призовного віку з ухиленням від мобілізації.

Наприкінці минулого року оперативники Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Запорізького райуправління поліції викрили корупційну схему ухилення від призову. Її організатором виявилась членкиня лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень Запоріжжя, яка залучила до протиправної діяльності ще двох медичних працівників.

Фігуранти вимагали 6 000 доларів винагороди від охочих уникнути служби в лавах ЗСУ в обмін на оформлення та видачу фіктивних документів, які є підставою для отримання ІІ групи інвалідності. Отримана підробна документація дозволяла зняти особу з військового обліку.

Затримали організаторку схеми після отримання майже двохсот тисяч гривень неправомірної вигоди та оголосили їй про підозру. В подальшому підозри отримали і її спільники.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт за процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя стосовно трьох учасників злочинної групи направлені до суду. Їх обвинувачують у зловживанні впливом, вчене організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Максимальне покарання, що може загрожувати обвинуваченим, позбавлення волі на строк до п’яти років.




Схожі новини: