Макрон прийме в Парижі два десятки союзників України: готують "ривок підтримки"

Переглядів: 213

26 лютого 2024 16:15

Макрон прийме в Парижі два десятки союзників України: готують ривок підтримки фото

У Парижі за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона 26 лютого зберуться близько двадцяти глав держав і урядів, щоб підштовхнути підтримку України.

На зустрічі у Єлисейському палаці буде присутня переважна більшість європейських лідерів, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда, а також прем’єр-міністри близько 15 країн ЄС.

Також у ній візьмуть участь представники США та Канади і глава британської дипломатії Девід Кемерон.

Очікується, що в режимі відеоконференції виступить президент Володимир Зеленський. 

Видання підкреслює, що переговори в Парижі пройдуть у той час, коли американська підтримка все ще заблокована в Конгресі. Тож Макрон закличе Європу до "колективного ривка" проти Росії, відзначає видання.

Також під час зустрічі планують обговорити зростання кількості кібер- та інформаційних атак з боку РФ.

У Єлисейському палаці підкреслили, що метою переговорів є "мобілізація і вивчення всіх засобів ефективної підтримки України".

"Йдеться про те, щоб… підтвердити, що ми не втомилися, і що ми сповнені рішучості перемогти російську агресію. Ми хочемо надіслати чіткий сигнал Путіну, що він не переможе в Україні", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що хоч нових оголошень про надання допомоги не планують, учасники зустрічі шукатимуть шляхи, як "діяти краще і рішучіше", в той час, як Київ заявив у неділю, що половина обіцяної західної зброї надходить із запізненням.

А президент Володимир Зеленський 25 лютого анонсував візит президента Емманюеля Макрона до України незабаром та нові деталі французької підтримки.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: