У Запоріжжі діяла злочинна група, яка організувала збут фальсифікованого алкоголю

Переглядів: 217

23 лютого 2024 11:35

У Запоріжжі діяла злочинна група, яка організувала збут фальсифікованого алкоголю фото

Запорізькі поліцейські повідомили про підозру членам організованої злочинної групи, які організували збут фальсифікованого алкоголю

Місцевий житель організував незаконне постачання та реалізацію сурогатних алкогольних напоїв у пунктах прийому вторинної сировини на території міста та району. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Поліцейські встановили, що організував злочинну групу 28-річний запоріжанин. До здійснення незаконної реалізації він залучив ще п’ятьох місцевих жителів віком від 20 до 52 років. Члени угруповання діяли узгоджено – чітко розподілили між собою обов’язки та розробили детальний план. Організатор відкривав пункти прийому вторинної сировини, контролював діяльність фігурантів, займався нарахуванням заробітної плати та видавав спирт етиловий й алкогольні напої для подальшого транспортування. Інші – займались перевезенням алкоголю, рекрутингом й контролем реалізаторів, підшукували місця збуту і зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв та збирали отримані від їх нелегального збуту грошові кошти.

20 вересня правоохоронці під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури та за силової підтримки бійців спецпідрозділів «Скіф» та БПОП провели понад 30 одночасних санкціонованих обшуків на території обласного центру та району.

У результаті проведених слідчих дій вилучили близько 12 000 літрів спиртовмісних речовин, банківські картки, майже 50 000 гривень, ймовірно здобутих злочинним шляхом, чорнові бухгалтерські записи, мобільні телефони та інші речові докази.

Відповідно до проведених експертиз вилучені речовини є етиловим спиртом та спиртовмісними сумішами, які належать до алкогольних і міцних лікеро-горілчаних напоїв.

Шістьом зловмисникам слідчі повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: