Магія струн: запорізькі артисти вразили черговою яскравою прем’єрою

Переглядів: 251

22 лютого 2024 22:30

Магія струн: запорізькі артисти вразили черговою яскравою прем’єрою фото

У Запорізькій обласній філармонії в рамках проєкту «Мистецькі зустрічі» з успіхом пройшла прем’єра концертної програми «Бандура: магія струн».

Бандуристки Вікторія Терещенко та Ірина Скляренко презентували слухачам безмежні можливості витонченого і водночас багатовимірного інструменту, здатного розкривати красу і мелодійність звучання у найрізноманітніших жанрах.

Слухачі переконалися в тому, що бандура – унікальний інструмент, який вважається одним із символів України, душею та оповідачем історії нашої героїчної нації.

У сучасному світі бандура стала не лише об’єктом гордості українців, а й глобальним явищем у музичному мистецтві. Це довели чуттєві композиції корифеїв української композиторської школи та знакових майстрів гри на бандурі Івана Левицького, Гната Хоткевича, Ярослава Джуса, Ігоря Марченка, Оксани Герасименко, Руслани Лісової та Галини Менкуш.

В програмі прозвучали їх твори «Повернення», «Українська рапсодія», «Мелодія блакитного неба», «Весняна фантазія», «Ноктюрн», «Ніч яка місячна» та «Бандурна розмова».

Для багатьох у залі справжнім відкриттям стало виконання на бандурі відомих класичних творів: «Ave Maria» Джуліо Каччіні, «Сициліана» Джованні Перголезі та «Пасакалія» Георга Генделя.

Талановиті бандуристки віртуозною грою, надзвичайною енергетикою, артистизмом та яскравими костюмами вражали, дивували і зачарували слухачів.

Разом з ними музичну магію концерту створювали Світлана Зеленська та Олена Бекетова (фортепіано), Артем Крамаренко (контрабас), Станіслав Шинкаренко (ударні, губна гармоніка) і Катерина Слатвінська (художнє слово).

Майстерним вокалом вкотре підкорили шанувальників провідні солісти Юлія Якса і Микола Квєтков та молода й талановита Аліна Сліта.

Поринути у музичний світ бандури, осягнути образність емоцій та оцінити досконалість мелодій слухачам допомогла ведуча Юлія Дар’їна.

Меломани були в захопленні від концертної програми та дякували за свіже і сучасне бачення нашого національного музичного бренду. Натхнені слухачі нагородили артистів гучними оплесками.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою докладає максимум зусиль аби подарувати мистецьку насолоду відданим шанувальникам музики під час війни і щиро дякує нашим незламним захисникам за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: