Зеленський вніс в Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків

Переглядів: 260

22 лютого 2024 15:00

Зеленський вніс в Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків фото

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.  

За даними сайту ВР, проєкт закону про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби уже направлений на розгляд комітету.

Джерело: картка законопроєкту №11035 на сайті парламенту, нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Пряма мова Гончаренка: "Законопроєктом пропонується: військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються з військової служби в запас у строки, визначені указом президента України.

Отже, термінів немає. Все буде вирішувати указ Зеленського".  

Деталі: На сайті ВР тексту документа ще немає, але Гончаренко опублікував фото законопроєкту у Telegram.

Передісторія:

24 листопада 2023 року секретар РНБО Олексій Данілов після засідання Ставки Верховного Головнокомандуючого заявив, що військовослужбовці строкової служби, термін служби яких вже закінчився, найближчим часом будуть демобілізовані.

Він зокрема повідомив, що строковики, в яких закінчився термін служби, але які бажають залишитися, зможуть зробити це, уклавши контракт. Інші ж будуть демобілізовані.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підтвердив, що на Ставці обговорили питання мобілізації і демобілізації, ротації у Збройних Силах України, питання щодо строковиків, які були призвані на службу до початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: Українська правда

 

 




Схожі новини: