На Запоріжжі ворог подекуди в 12 разів переважає наші сили оборони - Федоров

Переглядів: 252

21 лютого 2024 22:45

На Запоріжжі ворог подекуди в 12 разів переважає наші сили оборони - Федоров фото

З минулого тижня голова Запорізької ОДА Іван Федоров разом з військовими, командуванням відвідував військові частини, які знаходяться на передових позиціяїх на території Запорізької області.

Про цю частину своєї роботи очільник облдержадміністрації розповів сьогодні на брифінгу

«Вчора закінчили об'їзд військових частин. Сьогодні військові роблять героїчні справи, які ворог навіть не міг собі очікувати. Сподіваюсь, що найближчими тижнями будуть відзначені воїни, які останні 5 днів відбивають ворожі штурми.

На жаль, ворог подекуди в 12 разів перевищує в кількісному складі наші сили оборони на території Запорізької області, - зазначив Іван Федоров.

Очільник ЗОВА також розповів про роботи по будівництву оборонних споруд. Нагадаємо, на минулому тижні стало відомо про відміну тендера на закупівлю т.зв. «зубів дракона» через невиділення урядом фінансів.

Іван Федоров 17 лютого так коментував ситуацію:

«Останнім часом зʼявляється багато викривленої інформації про будівництво фортифікаційних споруд в Запорізькій області.

Днями масово пролунали звинувачення, що начебто уряд не виділив кошти, тому будівництво ліній оборони в нашій області зупинилося.

Ми вже спростували це: уряд виділив нашій області рекордну суму коштів, будівництво йде за планом.

Тепер поширюється інформація про начебто катастрофічний дефіцит будівельної техніки та небажання місцевої влади її надавати.

Насправді спільно з Урядом, Міноборони та Генеральним штабом ЗСУ ми залучили додаткову кількість будівельної техніки з різних регіонів України.

До будівництва фортифікаційних споруд в Запорізькій області залучені  будівельники та інженери, як з військових підрозділів, так й приватних будівельних підприємств.

Кожного дня будуємо, копаємо, встановлюємо «сюрпризи» для ворога. Про це не можемо публічно повідомляти. Дотримуємося  інформаційної тиші зі зрозумілих для всіх безпекових причин.

Сьогодні під час брифінгу голова ЗОДА повернувся до цієї теми.

- Сьогодні основна мета розподіляється на кілька частин: перша - ведуться майже цілодобово роботи по будівництву оборонних споруд як військовими, так і цивільними підрядниками. Звичайно, розкривати деталі цієї роботи ми не будемо. Але копаємо цілодобово. Робимо зовсім несподівані речі для ворога майже цілодобово великою кількістю людей, - розповів Іван Федоров. - По-друге, наша мета - підсилити наших захисників всіма засобами, які можемо зібрати і придбати за місцеві бюджети територіальних громад.

Тому вже найближчими днями буде передана перша партія з сотень дронів на військові частини Запорізького напрямку. І буквально на наступному тижні розпочнемо придбання не лише дронів, а всіх типів засобів, які сьогодні вкрай необхідні для захисників. Це будуть і засоби радіоелектронної боротьби, і автівки. Також будуть і ремонти, і розхідні матеріали для автівок, і безпілотні платформи. Це буде комплексна підтримка військових від усіх нас, запоріжців.

Сьогодні, за словами очільника ОДА, було проведене засідання ради оборони Запорізької області, на якому обговорили питання, вкрай важливі для посилення оборони Запоріжжя.

- Деякі заходи будуть прийняті додатково — як для посилення лінії оборони, так і проведення силами наших спецслужб та правоохоронних структур антитерористичних навчань у Запоріжжі. Ми це бачили і в столиці - місті Києві, і в інших містах нашої держави.

Таких заходів буде багато. Наша основна мета — виявити диверсійні групи, які діють на території Запорізької області, протидіяти їм і всіляко допомогти нашим правоохоронцям, - резюмував Іван Федоров.

В тему

Інженерні війська Сил підтримки будують фортифікації 24 години на добу 7 днів на тиждень.

"Всі можливі ресурси інженерних військ використовуються на повну потужність. Це означає максимальне використання технічних знань, матеріальних ресурсів і робочої сили для ефективного зміцнення оборонних позицій.

Руками і металом, ми створюємо непробивні бар'єри, що стоять між нашими військами і російськими окупантами.

Від заглиблених окопів до мінних полів, ми риємо землю і заливаємо бетон, щоб забезпечити нашим воїнам найкращий захист", - повідомляє Служба зв`язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних Сил України.




Схожі новини: