Укрпошта почала продавати ліки: як купити

Переглядів: 237

21 лютого 2024 19:22

Укрпошта почала продавати ліки: як купити фото

Державна пошта безплатно доставлятиме лікарські засоби у віддалені села

Державний поштовий оператор Укрпошта почав приймати замовлення та доставляти ліки у Донецькій області та окремих прикордонних районах Сумської області, де немає стаціонарних аптек. Проєкт отримав назву "Укрпошта. Аптека", повідомляється на сайті компанії.

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Укрпошта отримала ліцензії на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами. 21 лютого компанія повідомила, як саме це відбуватиметься.

Щоб оформити замовлення, потрібно зателефонувати за номером 0 800 300 545 і за підказками в голосовому меню зв'язатися з фахівцем. Замовлення буде надіслано безплатно за послугою "Укрпошта Експрес" (тобто з прискореним доставлянням до трьох днів, звичайне доставляння – від чотирьох до шести днів).

Згодом буде можливість замовити ліки через стаціонарні чи пересувні відділення або у листонош.

"Починаємо з Донеччини та з окремих прикордонних районів Сумщини. Далі пілотний проєкт буде розширюватись. Дуже важливо, що таким чином можна отримати і препарати за програмою "Доступні ліки". Тобто безоплатно чи з частковою доплатою", – сказав Ляшко.

Укрпошта повідомила, що початкові інвестиції у проєкт становлять 10-15 млн грн з власних коштів компанії.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні понад 20 000 сіл, де немає аптечних пунктів.

Джерело: Ліга




Схожі новини: