Україна вже адаптовує інфраструктуру для F-16 - Ігнат

Переглядів: 239

19 лютого 2024 18:15

Україна вже адаптовує інфраструктуру для F-16 - Ігнат фото

Україна вже адаптовує інфраструктуру для американських винищувачів F-16.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми вже адаптовуємо інфраструктуру під цей вид літака. Адаптація - це те, що дозволить йому виконувати завдання з наших злітно-посадкових смуг і утримуватись на наших аеродромах», - сказав Ігнат.

Він зазначив, що інфраструктура для F-16 в Україні і її готовність є дуже непростим питанням, бо для того, щоб підготувати це капітально, потрібні роки. «Ідеально сьогодні було б взагалі під землю заховати, як Іран це робить. І все, чистий спокій мати», - сказав Ігнат.

За його словами, інфраструктура повинна бути захищена засобами протиповітряної оборони, і проти балістики, і проти крилатих ракет та дронів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Нідерландів заявило 5 лютого 2024 року, що готує ще шість винищувачів F-16 для доставки в Україну. Тобто загальна кількість винищувачів, які Нідерланди пообіцяли передати Україні, зросла до 24.

22 грудня минулого року глава уряду Нідерландів Марк Рютте повідомив, що його країна вирішила почати підготовку до передачі Україні перших 18-ти винищувачів F-16.

Нідерланди спрямували при цьому 18 винищувачів F-16 до Румунії для підготовки українських пілотів. На озброєнні Нідерландів є 42 літаки F-16.

Повідомлялося також, що попри те, що у Сполучених Штатів закінчуються кошти для відправлення допомоги Києву, Національна гвардія США поки має достатньо грошей для завершення навчання українських пілотів на винищувачах F-16. У серпні 2023 року президент Джо Байден оголосив, що США розпочнуть підготовку українських пілотів на F-16. Навчання розпочалися восени на базі Національної гвардії Морріс Ейр в Тусоні, штат Аризона. Відтоді у військовому фонді України, який США використовували для надання Україні озброєнь та допомоги, закінчилися гроші. Брак фінансування означає, що США не змогли надіслати Україні жодних нових пакетів озброєнь, однак тренування українських пілотів вдалося продовжити.

Джерело: Укрінформ

 




Схожі новини: