ЗСУ перевіряють обставини загибелі українських полонених під час виходу з позиції "Зеніт"

Переглядів: 266

18 лютого 2024 18:50

ЗСУ перевіряють обставини загибелі українських полонених під час виходу з позиції Зеніт фото

Збройні Сили України наразі перевіряють обставини загибелі українських полонених військовослужбовців під час виходу з позиції "Зеніт". Про це повідомив LIGA.net начальник відділу зв’язків з громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, перевірка має також ідентифікувати загиблих військовослужбовців, зображення яких поширюються на  російських пропагандистських ресурсах.

У п'ятницю, 16 лютого, коли українське командування ухвалило рішення відійти з укріпрайону "Зеніт", росіяни оприлюднили в соцмережах відео із загиблими українськими військовими на даному опорному пункті – тіла були звалені у воду.

18 лютого журналіст Юрій Бутусова оприлюднив список шести важко поранених українських військовослужбовців, "яких залишили під час прориву з опорного пункту". Слідство.Інфо стверджує, що рідні впізнали на російському відео тіла трьох полеглих воїнів, це військові 110-ї механізованої бригади.

За даними Бутусова, 14 лютого поранені бійці не могли пересуватись самостійно, а засоби евакуації для вивозу були відсутні. Через повне оточення "Зеніту" якась техніка проїхати для евакуації не змогла.

Бутусов стверджує, що російські військові нібито розстріляли трьох поранених, яких захопили у полон. Про долю трьох інших невідомо.

Також сьогодні стало відомо, що зранку росіяни розстріляли на сході двох українських військовополонених.




Схожі новини: