Джаз з аншлагом: у Запорізькій обласній філармонії представили яскраву програму "Романтичний саксофон"

Переглядів: 321

17 лютого 2024 09:30

Джаз з аншлагом: у Запорізькій обласній філармонії представили яскраву програму Романтичний саксофон фото

Унікальну прем’єру концертної програми «Романтичний саксофон» підготував джаз-бенд «Music men» під керуванням Юрія Крюкова.

Концерт зібрав повну залу поціновувачів джазової музики, які  мали можливість зануритися у світ безмежної пристрасті завдяки магічному голосу саксофона у виконанні соліста – лауреата міжнародних конкурсів Івана Левченка.

На хвилі джазової романтики прозвучали композиції у стилі соул-балади, самби, боса-нови та свінгу.

Бездоганний рівень виконання вкотре продемонстрували музиканти «Music men»: Юрій Крюков (фортепіано), Тарас Пацернюк (труба, флюгер-горн), Станіслав Шинкаренко (барабани) та Олег Павлов (бас-гітара).

Чуттєвістю та музичною ніжністю були сповнені відомі «Infinidad» Стенлі Джей Гелбера, «My Groove Your Moove» Генка Ноблея, «My Funny Valentine» Лоренса Харта і Річарда Роджерса, «Where Flamingos Fly» Гіла Еванса, «Day Of Wine And Roses» Генрі Манчіні та «ST Thomas» Соні Роллінза.

Ліричності, експресії та витонченості джазовим вібраціям «Chega de Saudade», «Masguerade» та «What A Little Moonlight Can Do» додав майстерний вокал провідної солістки філармонії Юлії Якси.

Ведучий концерту Юлій Гаврилов вміло підтримував легкий та мажорний настрій, акцентуючи увагу меломанів на знакових особистостях зі світу джазу та їх легендарних хітах.

Слухачі тепло дякували музикантам за віртуозну гру, професіоналізм та чарівні миті мистецької насолоди. Гучні оплески найкраще передали емоції залу від концерту та стали своєрідним вітанням джаз-бенду «Music men» з Днем закоханих.

Юлій Гаврилов зазначив, що колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з заслуженим працівником культури Іриною Конаревою дякує незламним захисникам за можливість працювати та дарувати людям прифронтового міста радість від зустрічі з прекрасним.

Джерело: фейсбук-сторінка Запорізької обласної філармонії

Враження від концерту

"Все – тільки на зірковому рівні"

Валентина Манжура, відповідальний секретар Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України:

"Згадалося:

Зимовий вечір проганяє сон,

Вогонь зліта метеликом в каміні…

Для нас сьогодні грає саксофон.

І ловлять стіни легкокрилі напівтіні.

Та й як могло не згадатися, адже цей музичний вечір так і називався: «Романтичний саксофон». Як завжди, дійство неперевершене по майстерності та емоційності - і це вже стало Фірмовим Знаком нашої прифронтової філармонії та її очільниці Ірини Конаревої.

Все – тільки на зірковому рівні. По-іншому вони просто не вміють працювати. І ні тривоги, ні обстріли, ні втома від постійного напруження сил і нервів цього настрою змінити не в змозі. Сплав людської мужності, відданості справі і любові до своїх земляків, яким служать своїм мистецтвом актори філармонії – то могутня животворна сила. Тому такий заряд душевної наснаги, надії і віри одержують глядачі на кожному концерті. І як же це важливо нині – переоцінити важко!

Отже, «Романтичний саксофон», харизматичний джаз-бенд під керівництвом Юрія Крюкова (фортепіано)… Музиканти представили програму, що поєднала у собі мелодійний блюз, запальні латиноамериканські ритми, дивовижної сили і можливостей чарівний голос солістки Юлії Якси.

Справжнім магом був на сцені лауреат міжнародних конкурсів Іван Левченко. Його романтичний саксофон, підкоряючись майстру, виводив дивовижні мелодії, які, здавалось би, людині створити не під силу. Було в них щось космічне – безкінечне і дивовижне.

Неперевершеним був і Тарас Пацернюк (труба і флюгер-горн). Майстерно доповнювали палітру мелодій Олег Павлов (бас-гітара) та Станіслав Шинкаренко (ударні). Джаз-бенд "Мusic men" підкорив зал шаленою енергетикою та драйвом. І, як завжди, яскраві кольори, світлові ефекти, жива дихаюча сцена – одним словом, вершина майстерності.

Дякую за таке музичне поєднання часу і простору, за справжню насолоду і високу красу, артисти нашої прифронтової філармонії! Дякую за надихаючу їх силу і натхнення генеральному директору Ірині Конаревій.

Окрема подяка – за моїх колег – журналістів-переселенців, завдяки підтримці Ірини Конаревої мають можливість відвідувати на благодійній основі Запорізьку філармонію, надихатись мистецтвом, лікувати зранені душі і наповнювати серця вірою в перемогу і в повернення додому!"




Схожі новини: