Ранкова атака: у Запоріжжі збільшилась кількість поранених

Переглядів: 284

15 лютого 2024 22:15

Ранкова атака: у Запоріжжі збільшилась кількість поранених фото

Кількість поранених внаслідок ранкового ворожого ракетного удару по Запоріжжю зросла до шести людей. Є  руйнування житлових будинків

Ворог вдарив по місту рано вранці, запоріжці чули три вибухи. Зазнали руйнувань промислові об'єкти та інша інфраструктура міста. Понівечено транспорт, припаркований поряд із місцем влучання. Вибуховою хвилею та уламками вибиті вікна та пошкоджено покрівлі у багатоповерхівках та інших будівлях.

Влада спершу повідомляла про чотирьох постраждалих. Згодом стало відомо ще про двох.

Про наслідки сьогоднішньої ракетної атаки очільник ЗОВА Іван Федоров розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

«Одна з поранених в тяжкому стані в лікарні, стан трьох постраждалих лікарі оцінюють як "середньої тяжкості", двоє людей від госпіталізації відмовилися.

Влучання зафіксовані в промзону міста. Вибуховою хвилею пошкоджені також цивільні будинки. Відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури планується протягом кількох днів – будинки потребують заміни вікон та ремонту даху.

Ворог не припинятиме обстрілів, тому ще раз звертаюся до всіх мешканців обласного центру: при оголошенні повітряної тривоги подбайте про власну безпеку, як мінімум, використовуйте правило двох стін», - звернувся до запоріжців Іван Федоров.

А секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що комунальники виконали першочергові роботи з ліквідації наслідків ранкового обстрілу.

«Наразі відомо, що внаслідок ворожої атаки було ушкоджено 14 багатоповерхівок та 9 приватних будинків.

Працівники «Запоріжремсервісу» та керуючих компаній виконали роботи майже на 100%, «закривши» плитами OSB пошкоджені вікна у всіх квартирах, під’їздах і приватних будинках, у які їм надали доступ. Окрім того, у приватних будинках було виконано ремонт фронтонів і покрівель. Усі ремонтні матеріали були використані з міського резерву.

Протягом дня соцпрацівники і фахівці райадміністрацій фіксували пошкодження та консультували людей. На місці також працювали благодійники – гуманітарна місія «Проліска», ГО «Право на захист», ГО «Сонце ЮА», БФ «Карітас Запоріжжя» та БФ «Посмішка ЮА», - інформує очільник Запоріжжя.

Під ворожий обстріл, зокрема, потрапила зелена зона в одному з районів міста. Як повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу, інспектори оперативно обстежили територію.

«Встановлено, що площа засмічення землі відходами руйнації склала понад 5 тис м2. Вирва від ракети досягає 68 м2, глибиною близько 3 метрів.

Фахівцями інспекції спільно з СБУ було відібрано проби ґрунту для подальшого лабораторного аналізу. Всі матеріали будуть передані до правоохоронних органів та Оперативного штабу при ДЕІ України», - зазначають в Державній екологічній інспекції Південного округу.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Фото з телеграм-каналів Івана Федорова, Анатолія Куртєва і ДЕІ Південного округу

 




Схожі новини: