СБУ повідомила про підозру в.о. “міністра по тарифам і ціновому врегулюванню” у тимчасово окупованому Мелітополі

Переглядів: 367

15 лютого 2024 13:50

СБУ повідомила про підозру в.о. “міністра по тарифам і ціновому врегулюванню” у тимчасово окупованому Мелітополі  фото

В ході розслідування зібрано доказову базу про злочинну діяльність так званого «виконуючого обов’язки міністра по тарифам і ціновому врегулюванню Запорізької області».

Встановлено, що за наказом «посадовця» на тимчасово окупованих територіях була проведена адаптація нормативно-правових актів відповідно до законодавства рф у сфері нарахування тарифів на житлово-комунальні послуги, та розподілення бюджетних асигнувань на підтримку окупаційної влади.

Крім того, за його вказівкою були впроваджені тарифні сітки на житлово-комунальні послуги, за основу яких брались розрахунки за прикладом тарифів ростовської області. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, колаборантом є мешканець Луганська -  голова однієї із профспілок «лнр». У 2014 році, після захоплення регіону, він пішов на співпрацю з бойовиками та  добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

Там він отримав паспорт рф та вступив до кремлівської партії «единая россия».

З початком широкомасштабного вторгнення, він переїхав до Мелітополя, а вже у вересні 2022 року представники кремля призначили його виконуючим обов’язки очільника цього «міністерства».

До його основних завдань входило «переформатування» системи тарифів та цінового  врегулювання під стандарти країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: