Україна у найбільшій військовій кризі з часів наступу Росії на Київ - Bild

Переглядів: 306

12 лютого 2024 16:00

Україна у найбільшій військовій кризі з часів наступу Росії на Київ - Bild фото

Україна у найбільшій військовій кризі з часів наступу Росії на Київ у 2022 році, вважає заступник головного редактора німецького видання Bild Пол Ронцхаймер.

Минулого тижня журналіст побував в Україні та відзначає погіршення настроїв усередині країни.

За оцінками Ронцхаймера в Україні триває політична боротьба між президентом України Володимиром Зеленським та колишнім головкомом ЗСУ Валерієм Залужним, якого Зеленський у четвер замінив на посаді командувачем сухопутних військ Олександром Сирським.

"Залужному вже давно зрозуміло: ціль Зеленського повернути всі втрачені [українські] регіони не може бути реалізована, і про це слід заявити публічно. Не вистачає зброї, солдатів, технологій і найголовніше: надійної підтримки з боку США", – йдеться у статті Bild.

Ронцхаймер зазначає, що українські військові чекають на мобілізацію, і багато на фронті залежить від того, наскільки у Вашингтоні, Берліні та Парижі розуміють, що насправді там відбувається.

Від початку року, крім масованих російських атак безпілотників на різні міста України, внаслідок яких десятки людей загинули й зазнали поранень, російська армія досягає деяких успіхів і у наступі на лінії фронту. Зокрема, минулого тижня у ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що Росія намагається прорвати оборону Авдіївки.

Путін хоче перемогти за будь-яку ціну

"Поїздка з Києва до Слов'янська - наче подорож до іншої країни", - пише Пауль Ронцгаймер.

"Тоді як кияни можуть насолоджуватися життям у ресторанах щонайменше до комендантської години, на Донбасі ніхто не знає, яке місто може впасти наступним. Рік тому був бій за Бахмут, загинули десятки тисяч людей, сьогодні йдуть бої за Часів Яр та Авдіївку", - вказує журналіст.

На його думку, перевага на фронті нині в руках російських військ.

"Хоча самі російські війська виснажені, вони йдуть уперед метр за метром. Кількість жертв - величезна, іноді до тисячі на добу. Але Володимир Путін, як і раніше, не переживає про своїх солдатів. Він хоче завоювання за будь-яку ціну".

"Нам потрібна мобілізація ЗАРАЗ"

Один з бійців ЗСУ, з яким поговорив журналіст, заявив, що українські війська відчувають гостру нестачу зброї та живої сили.

"Нам потрібна мобілізація ЗАРАЗ, – каже 27-річний лейтенант ЗСУ Олександр, який на фронті вже два роки. – Люди в інших регіонах України, мабуть, не розуміють, наскільки драматична ситуація".

На запитання, чи вірить він у перемогу, Олександр відповідає: "Ми маємо захистити нашу лінію фронту! Якщо росіяни захоплять одне місто, вони нападуть на наступне".

Солдатам на сході потрібна допомога, пише видання і додає, що найчастіше саме волонтери привозять дрони, транспорт, боєприпаси.

Втім Олександр, який щодня б'ється на передовій, також каже: "У якийсь момент це питання має бути вирішене політично, бо ми не можемо розстріляти кожного росіянина".

Видання зазначає, що невпевненість та розчарування у ці холодні зимові дні великі.

"Питання в тому, чи вся ця драма зрозуміла у Вашингтоні, Берліні та Парижі", – резюмує автор статті.

Джерело: ВВС

 




Схожі новини: