Згоріли заживо: у Харкові внаслідок атаки безпілотників загинули прокурорка з родиною і подружжя

Переглядів: 327

10 лютого 2024 23:45

Згоріли заживо: у Харкові внаслідок атаки безпілотників загинули прокурорка з родиною і подружжя фото

Внаслідок цинічної атаки держави-агресора по Харкову загинула прокурор Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Путятіна Ольга Сергіївна, її чоловік та троє їх синів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Старшому Олексію було 7 років, середньому Михайлу - майже 4. Найменший - Павло, йому було лише 10 місяців.

Сімʼя опинилася заручником вогню всередині свого ж будинку.

Ользі Сергіївні було 35 років. Вона працювала в органах прокуратури Харківської області з червня 2012 року. На цей час перебувала у декретній відпустці. Весь колектив органів прокуратури висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Розділяємо біль та схиляємо голови в глибокій скорботі. Світла пам‘ять!

Держава-терорист понесе відповідальність за кожне людське життя, яке вона забрала», - говориться у повідомленні.

Офіційно

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 9 лютого близько 22:50 держава-агресор завдала удари трьома безпілотниками по Харкову. Зафіксовано влучання у Немишлянському районі міста. Знищено обʼєкт критичної інфраструктури (нафтобази. - МВ), відбувся виток дизельного палива, через що спалахнули масштабні пожежі у приватному житловому секторі.

Повністю згоріли 15 житлових будинків.

Загинуло 7 людей. В одному з приватних домоволодінь загинула ціла родина: чоловік, дружина та їх троє дітей: хлопчики віком 7 місяців, 4 та 7 років. В іншому будинку загинуло подружжя: чоловік 66 років та його 65-річна дружина.

Також отримали поранення троє людей: 45-річний чоловік та двоє жінок 61 та 39 років.

Понад 50 осіб вдалось врятувати.

За попередніми даними, БпЛА були запущені з території бєлгородської області рф.

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що “на жаль, встановити тіло немовля на місці неможливо. Температура горіння була такою, що кістки та тіло немовляти перетворилися майже на попіл».

Поліцейські все, що змогли, зібрали і відвезли в морг на експертизу.

“Ми знайшли всі сім тіл. Родина згоріла заживо. Старшому Льоші було сім років, середньому Михайлу - чотири роки, найменший - Павло, йому було десять місяців.

Під час тривог батьки з дітьми ховалися у підвалі. Але цього разу на подвір'я увірвалося полум'я. Коли родина побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини та паливо.

Всі семеро опинилися у вогняній пастці. Попередньо встановили, що старший та молодший хлопчики були біля мами. А середній Михайло завжди бігав за татом. Чоловік ймовірно, знепритомнів першим, а малий - забився в куток, сам в кухні. Там ми його і знайшли.

Матір з двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах. Всі вони дуже сильно обгоріли і для остаточних висновків знадобиться ДНК - експертиза».

Через деякий час начальник слідчого управління повідомив, що поліцейські закінчили роботу в морзі з тілами загиблих.

«Слідчі та криміналісти відібрали всі зразки ДНК. Для впізнання загиблої пари зразок ДНК надав їхній син. Під час атаки він був на зв'язку з матір'ю та попросив батьків бігти ховатися. Але вижити їм не вдалося.

З Черкащини чекаємо на зразки ДНК рідного брата загиблої 35-річної жінки, матері трьох дітей. Зразки відібрали наші колеги з іншої області.

По відібраним зразкам трьох родичів проводимо роботу - ці дослідження закінчимо вже за годину. Зразки, відібрані в морзі, направили до мобільної ДНК-лабораторії. Теж одразу розпочинаємо дослідження.

Вже завершили огляд знищених будинків, триває робота на території нафтобази, далі шукаємо уламки ворожих дронів.

Встановили, що відбулася детонація трьох БПЛА типу Shahed 131/136, які прилетіли з росії.

На місці епіцентрів вибухів вже знайшли залишки смертоносної ворожої зброї. Це фрагменти фюзеляжу та крил, елементи системи наведення та навігації, роз’єми електромереж, частини управління», - повідомив Сергій Болвінов на своїй фейсбук-сторінці.

Світла пам’ять усім загиблим. За те, що вони зробили і роблять в  Україні, росіяни мають горіти в пеклі.




Схожі новини: