Очолив «філію» фсб в окупованому Мелітополі: заочну підозру отримав ексгенерал часів януковича

Переглядів: 330

9 лютого 2024 15:20

Очолив «філію» фсб в окупованому Мелітополі: заочну підозру отримав ексгенерал часів януковича фото

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала нові злочини зрадника Сергія Ганжі – колишнього високопосадовця СБУ часів януковича.

Як повідомляє СБУ,  він причетний до організації масових репресій проти мирних жителів у тимчасово захопленій частині Запорізької області.

"З 2014 року Ганжа переховувався в росії, а на початку повномасштабного вторгнення рф допомагав окупантам у поширенні кремлівського режиму.

Для цього прибув до тимчасово захопленого Мелітополя, де його призначили керівником так званої «государственной службы безопасности Запорожской области».

Це псевдоутворення було підконтрольне російському фсб і виконувало її завдання щодо придушення руху опору в регіоні.

Перебуваючи на «посаді» карального органу, Ганжа організовував масові переслідування, викрадення і катування місцевих жителів.

За наявними даними, людей викрадали прямо посеред вулиці або з власних помешкань, а потім доправляли до російських катівень.

У застінках до потерпілих застосовували жорстокі тортури. Таким чином рашисти намагалися залякати мешканців регіону та схилити їх до співпраці з окупантами.

На підставі зібраних доказів Ганжі заочно повідомлено про додаткову підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, що у 2015 році за матеріалами СБУ фігуранта оголосили у міжнародний розшук за державну зраду.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора", - говориться у повідомленні.




Схожі новини: