Україна повернула з російського полону ще 100 захисників

Переглядів: 285

8 лютого 2024 23:35

Україна повернула з російського полону ще 100 захисників  фото

Сьогодні в Україну повернулися ще 100 героїв

51-й за ліком обмін відбувся в рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента України.

Як повідомляє Коордштаб,  серед врятованих військовослужбовців -  49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

"Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

 Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на «Азовсталі», рідних братів Миколу та Романа.

 З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 захисників та захисниць.

Висловлюємо вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну", - говориться у повідомленні.

Керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, начальник ГУР МО Кирило Буданов прокоментував результати чергового обміну так: "Хлопці тут, вони вдома, це найкращий показник нашої роботи. Хлопці повертаються додому. Значить, все робиться правильно".

Кирило Буданов  назвав загальну цифру повернутих з ворожого полону - 3135 - "вражаючою".

 "Аще щебагато роботи - багато хлопців в полоні, тому працюємо далі", - зазначив керівник Координаційного штабу журналістам, які разом з ним зустрічали військовополонених.

В Росію з українського полону відправились також 100 військових.




Схожі новини: