Безпека понад усе: новий очільник Запорізької ОДА озвучив пріоритети в роботі

Переглядів: 318

7 лютого 2024 21:40

Безпека понад усе: новий очільник Запорізької ОДА озвучив пріоритети в роботі фото

Близько години тривала перша пресконференція голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова. Посадовець озвучив пріоритети у своїй роботі та відповів на усі питання журналістів.

На посаду голови Запорізької ОДА Мелітопольський міський голова Іван Федоров був призначений указом Президента 2 лютого.

А 6 лютого на сайті Мелітопольської міської ради була оприлюднена інформація, що на час виконання обов’язків голови ЗОДА, на час військового стану Іван Федоров написав заяву на відпустку без збереження заробітної плати, тобто де-факто він продовжує залишатися очільником Мелітополя.

Де-юре повноваження міського голови перейшли до першої заступниці міського голови Ірини Рудакової, яка на цій посаді працює 10 років.

- Для мене зайняття посади голови обласної військової адміністрації - це виклик і величезна відповідальність, - зазначив Іван Федоров. - Але це точно можливість зробити все, що від мене, від нашої команди залежить, щоб втілити мрію мільйонів людей - повернутися додому.

Один з перших пріоритетів нашої роботи — взаємодія з силами безпеки і оборони, з нашими військовими, яка відображатиметься як в допомозі військовим, так і в частині захисних споруд для військових та мешканців.

Другий пріоритет, за словами Івана Федорова, - нульова толерантність до корупції та зловживань.

- Для мене і моєї команди це не просто слова. З 2014 року ми маємо в Мелітополі найкращий досвід і акредитацію усіх міжнародних інституцій. Повірте, жодна європейська інституція не буде вкладати десятки мільйонів коштів на території, де є зловживання. Нам вдалося здобути довіру і це те, чим ми пишаємося. І на що будемо звертати увагу і далі, - розповів очільник ЗОВА.

Третій пріоритет - економічний розвиток регіону.

- Всі підприємці і підприємства, які продовжують працювати у Запоріжжі і області - це, насправді, герої. Керівники підприємств і підприємці прийняли рішення не релоковуватися, а створювати робочі місця саме тут. Наша мета як влади — всіляко їм допомагати і створити такі умови, щоб було можливо не тільки працювати, а й розвиватися, не зважаючи на військовий час і наближеність до лінії фронту, - підкреслив Іван Федоров.

Серед пріоритетів — спектр соціальних питань: освіта, соціальний захист військовослужбовців та вимушено переміщених осіб; а ще - патріотичне виховання населення, якому за 30 років незалежності України, на думку очільника ЗОВА, приділяли недостатньо уваги.

Особлива увага також приділятиметься питанням міжнародного співробітництва, у чому мелітопольська команда не має собі рівних на теренах, можливо, не тільки Запорізької області.

Завдяки тісним зв’язкам з міжнародними організаціями мелітопольці, які виїхали на підконтрольну територію, через центри допомоги “Саме тут” (вони створені у Запоріжжі, Львові, Києві та Дніпрі) отримували та продовжують отримувати гуманітарну допомогу - це продукти харчування, засоби гігієни, побутова хімія; кілька груп мелітопольських дітей їздили на відпочинок у країни ЄС.

- Сьогодні ми зможемо поглибити міжнародне співробітництво і зробити більше, - резюмував Іван Федоров і запросив журналістів задавати питання.

Медійників, зокрема цікавило питання майбутніх кадрових перестановок - наскільки зміниться команда заступників голови ЗОДА, а також чи повернеться на свою посаду скандально відома Злата Некрасова, яку з посади заступниці голови ОДА звільнив Юрій Малашко, а вона оскаржує це рішення через суд.

“На сьогодні в ЗОВА є дві вакансії заступників. Найближчим часом їх займемо і професійні люди доповнять команду ОВА. Я не та людина, яка буде звинувачувати попередню команду і казати, що вони всі щось робили неправильно. Це буде несправедливо.

В лінійці заступників і департаментів будуть зміни. Впевнений, що всі мешканці Запоріжжя давно очікують змін. Всі органи влади мають забезпечити ці зміни. Один із критеріїв змін – кадрові, яких сьогодні вимагає суспільство і мешканці Запоріжжя, а не моє бажання, - зазначив голова Запорізької ОДА.

Іван Федоров не виключає, що члени команди з Мелітополя та інших тимчасово окупованих територій теж займуть посади в обласній адміністрації. Усі кандидати будуть проходити через погодження і перевірки.

Що стосується екс-заступниці голови ЗОДА Злати Некрасової, то Іван Федоров зазначив, що на сьогодні вона звільнена з посади і що її заява розглядається в суді.

- Впевнений, рішення суд прийме в рамках закону. Я сьогодні не бачу можливості, щоб ця людина повернулася на посаду виконувати свої обов’язки.  Але це питання розглядається за межами ЗОВА в рамках суду,   - резюмував Іван Федоров.

До речі, сьогодні стало відомо, що Злата Некрасова відкликала свій позов з суду. Вона пояснила це тим, що судилась з головою ЗОДА Юрієм Малашком. Оскільки керівник змінився, вона вирішила більше не судитися.

На які ще питання представників ЗМІ відповідав голова Запорізької ОДА читайте на сайті пізніше.

 




Схожі новини: