15 років з конфіскацією: Запорізький апеляційний суд підтвердив вирок "очільниці Василівки"

Переглядів: 259

7 лютого 2024 17:00

15 років з конфіскацією: Запорізький апеляційний суд підтвердив вирок  очільниці Василівки фото

Колегія суддів  Запорізького апеляційного суду   залишила вирок місцевого суду Наталії Романіченко  без змін.

Пресслужба суду повідомила, що 5 лютого 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Наталії Романіченко на вирок колегії суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 16 серпня 2023 року.

"Так, директор ТОВ «Гарант Романіченко», в минулому акторка театру та телебачення, громадянка України Наталія Романіченко, обвинувачується у тому, що будучи проросійськи налаштованою особою, після окупації збройними силами рф території міста Василівка та Василівського району, надавала допомогу окупантам у зведенні фортифікаційних споруд, ремонті військової техніки, а згодом записала відео звернення, в якому проголосила себе «виконуючою обов’язки голови військово-цивільної адміністрації міста Василівка», та в подальшому сумлінно їх виконувала.

В результаті спеціального судового провадження, судом першої інстанції було ухвалено вирок, яким Наталію Романіченко визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

В апеляційній скарзі, посилаючись на недостатність доказів вини «очільниці Василівки», сторона захисту просила вирок суду першої інстанції скасувати, кримінальне провадження закрити.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Варто зазначити, що на даний час засуджена переховується на тимчасово окупованій території, а тому строк відбування покарання Наталії Романіченко буде обчислюватись з моменту її фактичного затримання", - повідомила пресслужба Запорізького апеляційного суду.

Детальніше   - справа № 331/2286/22.

Нагадаємо, у квітні 2022 року окупанти оголосили керівницею місцевої псевдовлади Василівки  власницю модельної агенції для дітей у Запоріжжі «Be WOW». Наталію Романіченко. Про це з посиланням на місцевих мешканців повідомляла Запорізька обласна військова адміністрація. 

Колаборантка  записала відео, у якому вже була з  георгіївською стрічкою. У ньому Романіченко запрошувала мешканців Василівки співпрацювати з «братським російським народом».

Також Романіченко повторила фейки російської пропаганди. Зокрема, повідомила, що у 2014 році стався «державний переворот» та «кривава бійня, яку розв'язав київський режим».

 

 

 

 




Схожі новини: