Чому США можуть відмовитись від надання Україні великих пакетів допомоги: роз'яснення ISW

Переглядів: 254

7 лютого 2024 08:05

Чому США можуть відмовитись від надання Україні великих пакетів допомоги: розяснення ISW фото

Оскільки європейські партнери продовжують збільшувати свою підтримку України, надання допомоги США у найближчій та середньостроковій перспективі залишається життєво важливим для допомоги Україні у будівництві її оборонно-промислової бази (ОПБ). 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики продовжують вважати, що США не буде потреби спрямовувати Україні великі пакети допомоги в галузі безпеки на невизначений термін, якщо Україна продовжить успішно здійснювати заходи, спрямовані на внутрішнє виробництво власної зброї, побудову двостороннього та міжнародного оборонно-промислового партнерства та створення спільних промислових підприємств із західними країнами, а також підприємств, орієнтованих на спільному виробництві оборонних матеріалів. 

США необхідно буде продовжувати підтримувати Україну протягом кількох років, доки Україна створює свою власну оборонно-промислову базу, але вимоги України до міжнародної безпеки у довгостроковій перспективі знизяться, оскільки вона нарощує свої власні можливості, щоб стати самодостатньою. Однак кінцевий успіх зусиль України щодо створення своєї ОПБ залежить від здатності Києва звільнити стратегічно важливі райони, які окуповані російськими військами. Таким чином, військова допомога США та партнерів Україні в короткостроковій перспективі продовжує мати вирішальне значення, оскільки США залишаються основним джерелом достатньо великої кількості необхідної військової техніки, такої як танки M1 Abrams, бронетранспортери, передові системи ППО, такі як "Патріоти" та ударні системи дальньої дії — обладнання, яке у попередніх пакетах допомоги США було пріоритетним.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.




Схожі новини: